Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: germana
Timp preparare: doua ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere
Ingrediente pentru cornuletele cu martipan
500g martipan
250g zahar
2 albuse
coaja rasa de la o lamaie netratata chimic
200g foite de migdale
ca. 100g glazura de ciocolata
facultativ: cateva picaturi de aroma de migdale amare
Cum se fac cornuletele cu martipanSe amesteca bine martipanul, zaharul, albusele, coaja de lamaie si aroma de migdale. Se formeaza cu mainile umede cate un sul din aceasta masa, apoi ii dati forma de cornulet. eLady.ro La sfarsit se tavalesc prin foitele de migdale. Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (175°C) 12-15 minute.
Cand sunt gata le lasati sa se raceasca un pic pe tava, pentru racirea totala le transferati pe un grilaj. Cand sunt reci le decorati cu glazura: ori bagati cate un colt in glazura incalzita, ori trageti linii de glazura pe ele.
Am furat extul din elady.ro Se pot decora si cu zahar pudra.
Daca in loc de foite de migdale folositi seminte de pin, iese o specialitate italiana numita "pignoli".
O reteta scrisa exclusiv pentru eLady.ro de Kalua Luana