
Minitartele cu portocale sunt un desert delicios pentru o zi de Sarbatoare.
Iata cum se prepara aceste minutate tarte cu portocale pentru Craciun.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: franceza
Timp preparare: 45 de minute
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere
Mini-tarte cu portocale: Ingrediente
- foi de pateu
- un galbenus de ou
- 3-4 portocale
- o lingura de lapte
- 40 grame dintr-un amestesc de fistic, migdale si seminte de pin
- scortisoara
- miere lichida
Mini-tarte cu portocale: Mod de preparare
Se decupeaza 4 cercuri de 12 cm diametru din coca si se ung cu amestecul de galbenus si lapte - se da la rece.
Am furat extul din elady.ro Se taie grosier portocalele si, pe cat posibil, se curata de pielitele albe
Se aseaza portocalele in cuiburile de aluat, se adauga scortisoara dupa gust si semintele macinate. Se baga la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute.
Inainte de a le servi se pot unge tartele cu un strop de cafea cu miere.
Traducere si adaptare Flori Andronache