
Iti place painea cu masline si nu stii cum sa o faci? Reteta de paine cu masline este simpla si delicioasa! Urmeaza pasii de mai jos pentru o paine cu masline car nu va apuca sa se raceasca....
Categorie: Retete de paine
Bucatarie: greceasca
Timp preparare: 45 de minute
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere, musafiri, mese festive
Ingrediente pentru painea cu masline
Ingrediente necesare:
500 gr faina (1/2 Kg)
1 pachetel de drojdie uscate sau un cub proaspata
1 pahar apa caduta
2 linguri zahar
1 lingurita de sare
1/2 pahar ulei
2 oua
200 grame masline
1 praf de sare
Cum se face painea cu maslineIntr-un castron punem: paharul de apa, drojdia de bere, zaharul si o lingura de faina.
Amestecam si lasam maiaua (amestecul de apa cu drojodie si faina de mai sus se numeste "maia") sa creasca cam 10 minute.
Cand drojdia s-a umflat, adaugam pe rand ouale, praful de sare, uleiul si faina.
La inceput mestecam aluatul cu o lingura, apoi trecem la framantat circa 7-8 minute.
Daca vedeti ca mai trebuie faina, adaugati putina, atat cat sa nu se lipeasca aluatul de mana.
Punem aluatul intr-un castron uns cu unt si il lasam la crescut cam o ora.
Apoi presaram maslinele in aluat, formam painea si o punem in forma dorita. Mai lasam painea cu masline la loc cald, acoperita, cam pentru inca o ora, ca sa creasca in voie.
Intotdeauna aluatul se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un servet curat.
Coacem piinea cu masline (la 200gr) in jur de 40 minute, in functie de cuptor.
Atentie, este o paine cu masline extrem de pufoasa, care creste foarte mult, sa o puneti intr-o tava destul de inalta la copt!