Ingrediente pentru reteta Montignac de Somon cu spanac la cuptor
800 - 1000g file de somon
700 - 800g spanac congelat
200g smantana groasa si grasa cu plante
200g smantana grasa si groasa
un pic de lapte
1 ceapa mare
1-2 catei usturoi
100ml vin alb sec
4 linguri suc de lamaie
sare, piper, nucsoara
ulei
facultativ: o legatura lesinata (sau 1/2 daca-i sanatoasa) de marar
Cum se face reteta Montignac de Somon cu spanac la cuptor
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul decongelat si stors bine si vinul, se lasa pe foc cam 5 minute.
Se sareaza, pipereaza si rade niste nucsoara.
Somonul se taie in 4 bucati, se sareaza, pipereaza si se stropeste bine cu suc de lamaie.
Smantanile se amesteca separat cu putin lapte, se sareaza si pipereaza.
Daca folositi marar, tocati-l si amestecati-l cu smantana cu plante.
Se pune intr-o forma termorezistenta spanacul, peste el smantana normala, apoi bucatile de somon, peste care se pune smantana cu plante. S
e da la cuptorul preincalzit (180°C) 35 minute.
O reteta de Karina Luana