Ingrediente pentru reteta Montignac(3 persoane):
6 buc file somon
3 rosii tocate marunt, sau o cutie de rosii in bulion
2 echalot longue
2 lingurite zeama lamaie
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
Mode de preparare pentru reteta Montignac File de somon copt in folie
Se stropeste somonul cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper.
Separat se amesteca intr-o farfurie adanca: rosiile si echalot tocate marunt, 2 lingurite ulei masline, sare, piper, oregano, cimbru, zeama de lamaie.
Se ia fiecare bucata de somon, se unge cu ulei pe partea de jos, se aseaza pe folie de aluminiu, deasupra se presara amestecul de mai sus, apoi se impacheteaza cu grija, astfel incat amestecul sa nu curga.
Se incinge cuptorul la 200grC.
Se introduc pachetelele astfel formate pe o tava, in cuptor.
Se lasa la cuptor 25 minute.
Sse servesc cu salata verde si vin .
Vin recomandat: alb sec, tip Verdicchio, Soave, Frascati.