Piure de mazare cu galbiori
Merge bine la peste, pentru carne e o garnitura cam grea.
Reteta e cu galbiori proaspeti, dar se pot folosi si cei din conserva cand nu e timpul lor.
Cine vrea poate inlocui untul cu ulei, dar gustul va avea un pic de suferit.
Ingrediente Reteta Montignac Piure de mazare cu galbiori
500 g mazare congelata
3 cepe verzi sau esalote tocate marunt
50 g unt
sare, piper, nucsoara si piper de Cayenne
250 g galbiori
1 catel usturoi
8-10 frunze proaspete de menta
3 linguri smantana
Cum se face Reteta Montignac Piure de mazare cu galbiori
Se infierbanta la foc mic-mediu 30 g unt, se caleste ceapa in el. Se adauga mazarea, se sareaza, pipereaza, rade putina nucsoara. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic.
Galbiorii se curata si se taie in bucati, usturoiul se toaca marunt. Se topeste untul in alta tigaie, se pune usturoiul in ea, apoi galbiorii. Se sareaza, pipereaza si se prajesc pana cand prind culoare de prajit. Atentie ca nu cumva sa se arda usturoiul!
Se toaca frunzele de menta, jumatate din ele se pun peste galbiori.
Mazarea se face piure, se adauga smantana. Se amesteca cu galbiorii si la servit se presara cu restul de menta.