
Ingrediente Reteta Montignac Limba cu maslineIngrediente:
- limba de vita/ 1buc, proaspata
- 50 - 100ml ulei
- morcov, patrunjel, ceapa, telina
- o ceapa pt sos
- sare, piper, foi dafin
- 10-20 masline negre
- pasta rosii
- 100ml vin
Cum se face Reteta Montignac de limba cu maslineSe spala bine limba cu o perie si se pune la fiert in apa rece cu sare, pentru a se coagula spuma.
Cand incepe sa fiarba apa, se aduna spuma si se adauga zarzavatul intreg (se fierbe doar pentru aroma): morcov, ceapa, telina, patrunjel, boabe piper, doua frunze de dafin.
Durata de fierbere variaza, in functie de cat de batran a fost animalul.
Cand intra furculita cu usurinta in carne, aceasta e fiarta.
Se scoate limba din supa si se curata de pielita, incepand de la varful limbii spre cotor. Carnea ramasa se taie in felii de cca 1/2cm grosime. Aceste felii vor fi prajite usor in ulei incins. In acelasi ulei se adauga ceapa taiata marunt (o ceapa de marime mijlocie), se innabusa ceapa pana cand se inmoaie, adaugand putin cate putin zeama de supa rezultata in urma fierberii.
Cand e aproape inmuiata ceapa, se adauga maslinele, apoi pasta de rosii.
Inainte de a stinge focul, se adauga cca 100ml vin.
Evident, se serveste impreuna cu un vin rosu sec.
Pofta buna!