Sunteti in categorie: Retete de slabire

Mancare de ardei grasi cu carnati afumati si naut

Ingrediente reteta monti Mancare de ardei grasi cu carnati afumati si naut
500 g ardei grasi sau kapia rosii
250 g carnati afumati conformi
1 ceapa mare
2-3 catei usturoi
1 conserva rosii fara coaja in suc propriu (400 si ceva de grame)
oregano, cimbrisor, piper
400 g naut fiert nu foarte moale
patrunjel verde

Cum se face reteta monti de Mancare de ardei grasi cu carnati afumati si naut
Carnatii se taie in felii si se prajesc intr-o tigaie fara ulei (lasa ei destula grasime), apoi se scot. Ardeii se taie in fasii nu foarte subtiri si se prajesc in aceeasi tigaie, numai atat cat sa prinda putina culoare, nu mai mult. Se scot si ei. Ceapa si usturoiul se toaca, se pun la calit in aceeasi tigaie, se varsa pe deasupra rosiile cu tot cu suc (se piseaza in tigaie), se adauga plantele si piperul. Sare nu mai trebuie pentru ca sucul de rosii e deja sarat, la fel carnatii. Se lasa vreo 5 minute sa faca bulbuci, se adauga nautul, fasiile de ardei si carnatii, se acopera pe capac si se reduce flacara la aragaz. Se lasa cel putin o jumatate de ora acolo. Cand se serveste se presara cu patrunjel verde tocat.
Vara merge o salata pe langa, in anotimpul rece muraturi.

 

Sursa: Mancare de ardei grasi cu carnati afumati si naut