Sunteti in categorie: Retete de slabire

Naut cu telemea

Ingrediente pentru reteta Montignac naut cu telemea
naut
3-4 cepe
usturoi (multisor!)
sare, piper
suc de lamaie
faina de naut, cam un pumn
telemea
rosii sau ardei copti
ulei de masline
plante italiensti sau numai oregano si niste cimbrisor

Cum se face reteta Montignac de naut cu telemea

Se fierbe nautul, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se amesteca nautul cu ceapa si usturoiul, sucul de lamaie, sarea, piperul si faina.
Se pune amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei. Rosiile se taie felii si se aseaza precum tigla pe acoperis peste naut. Daca folositi ardei copti, acoperiti nautul cu ardeii taiati pe-o parte (desfacuti).
Se pesara cu telemea sfaramata intre degete si apoi cu plantele, apoi se stropeste cu ulei de masline.
Se da la cuptorulö preincalzit (200°C) 30 minute. Se lasa apoi 5 minute sa se odihneasca ... si gata.
Se mai pot pune si masline pe deasupra, se adauga cu 5 minute inainte de a fi gata mancarea.

 

Sursa: Naut cu telemea