Sunteti in categorie: Retete de slabire

Resturi de carne cu sos de ceapa

Ingrediente pentru reteta Montignac Resturi de carne cu sos de ceapa
vreo 1/2 kg resturi decarne (din supa, de la fripturi de a ramas de maxim o zi si nu s-a mancat)
ulei
6 cepe
niste vin alb
3 linguri smantana
patrunjel verde (sau alte plante, dupa preferinta)
un pic de otet balsamico
sare, piper
parmezan ras
facultativ: fasole alba fiarta

Cum se face reteta Montignac Resturi de carne cu sos de ceapa
Carnea se taie felii, apoi se marunteste cat se poate de bine.
Ceapa se taie pestisori si se inabusa in putin ulei, se stinge cu vin. Se adauga smantana si se face in blender o pasta din ea. Se sareaza, pipereaza, adauga putin otet balsamico si patrunjelul tocat.
Se pune intr-o forma termorezistenta un strat de carne, apoi unul de sos si tot asa. Se presara cu putin parmezan si se da la cuptorul preincalzit (220°C) 15-18 minute.
Cine vrea sa puna si fasole, o pune intre carne si sos.
Eu am mai stropit totul cu niste ulei de dovleac.
Se potriveste de minune cu muraturi.

 

Sursa: Resturi de carne cu sos de ceapa