
Intr-o lume zguduita de crize ,omenirea incepe sa realizeze cat de mult s-a indepartat de ordinea naturala. Astfel, medicina alternativa revine in actualitate, reamintindu-ne mostenirea lasata de stramosii nostri: armonizarea cu fortele naturii si revenirea la practicile naturale, benefice, cunoscute de trup, minte si suflet.
Putini sunt cei care stiu ca stramosii nostri, dacii, aveau un zeu al sanatatii. Derzelas sau Darzelas era numele sau, importanta sa fiind aproape egala cu cea a lui Zamolxe.
Cateva idei despre medicica dacica ne sunt aduse de Platon, intr-una din scrierile sale
” ... precum nu se cade sa incercam a vindeca ochii fara sa ne ocupam de cap, ori capul fara trup, tot astfel nu se cade sa incercam a vindeca trupul fara sa vedem de suflet . Toate relele si bunurile trupului si omului indeobste pornesc de la suflet, care inraureste asupra trupului precum capul inraureste asupra ochilor. Prin urmare, intai de toate, si mai presus de orice, trebuie sa ingrijim de suflet, daca vrem sa fie in buna stare capul si trupul intreg.”
Medicina alternativa in zilele noastreRevenind in zilele noastre, putem spune ca spre deosebire de medicina clasica ce presupune administrarea unor medicamente corespunzatoare diferitelor boli, medicina alternativa se bazeaza pe o abordare integrata suflet-minte-trup, gasirea adevaratei cauze a problemei si vindecarea organismului din interior catre exterior.
In cadrul medicinei alternative energia este recunoscuta drept natura fundamentala a existentei. Noi toti suntem entitati conectate la Marele Univers, fiind constienti ca Dumnezeu este in noi si noi suntem in Dumnezeu.
Diferitele probleme sau boli cu care ne confruntam nu trebuie considerate pedepse, ci doar semnale de alarma pe care le primim de la Divinitate pentru a corecta un comportament gresit si a intra din nou in armonie cu Universul.
In abordarea holistica a medicinei, numele bolii nici nu are importanta astfel ca principalul beneficiu al terapiilor complementare (alternative) este acela ca se ocupa de persoana si nu de afectiune.
Fiecare persoana este unica, are nevoie de o abordare terapeutica specifica si de aceea trebuie indrumata de catre terapeut spre cea mai eficienta terapie pentru situatia in care se afla.
Pe langa ajutorul primit de la terapeut, adevarata vindecare inseamna si implicarea pacientului, prin schimbarea gradata a obiceiurilor daunatoare sau a gandurilor, sentimentelor si atitudinilor gresite.
Un rol special il are terapeutul insusi, blandetea, intelegerea ,pasiunea dar si pregatirea sa fiind foarte importante. Din fericire, numarul medicilor interesati de acest domeniu si de recomandarea sa in paralel cu tratamentele clasice, este in continua crestere.
Fiind unul dintre ei, recomand tuturor pacientilor sa fie deschisi si catre terapiile complementare, pentru ca acestea ofera multe posibilitati pentru dobandirea unei stari de armonie interioara si o sanatate cat mai buna.
Ascultati semnalele primite de la corpul vostru si oricat de ocupati sunteti, nu uitati sa va acordati timp si voua insiva. Relaxare, miscare sau doar timp petrecut in natura pot fi cateva simple dar minunate cadouri pe care le puteti face organismului vostru, si care va va multumi facandu-va sa va simtiti bine si in forma.
Un articol de Dr. Ileana Rusecabinet*/arond/*medicina-energetica.ro
www.medicina-energetica.ro