Sunteti in categorie: Gastronomie

Ciorba de burta

retete romanesti, mancaruri romanesti, reteta de ciorba de burta, cum se face ciorba de burta, retete traditionale, retete testate, cea mai buna reteta de ciorba de burta, retete ciorbe
Ciorba de burta este unul dintre felurile de mancare tipic romanesti care sunt apreciate de gurmanzii de pretutindeni. Nu este o reteta grea, insa reteta de ciorba de burta este totusi o reteta laborioasa, pentru ca necesita destul timp pentru pregatire.

Reteta de ciorba de burta: Ingrediente

4 l de apa
1 kg de burta,
un picior de vitel sau vaca,
un morcov,
un patrunjel
o ceapa intreaga,
telina,
ardei gras,
otet, doua galbenusuri,
smantana,
sare
mujdei de usturoi.

Reteta de ciorba de burta: Cum se face ciorba de burta

Se spala foarte bine burta si piciorul. In comert exista burta gata curatata.
Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel, telina, ardeiul gras
si o ceapa intreaga, Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Burta fierbe mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare.
Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.
Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet si 4 linguri de smintina si se amesteca incet cu zeama din oala din care s-au scos legumele. Se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc.
Se pregateste mujdeiul si se pune in boluri separate la masa, alaturi de smintina, otet si ardei iute.
Pentru cei cu probleme la stomac, este preferabil ca mujdeiul sa fie pus in ciorba si si sa fie fiert inca vreun sfert de ora.
Reteta de ciorba de burta se serveste la masa cu un bol cu smantana, oliviera cu sticluta de otet si ardei iute proaspat sau murat.
Pofta buna!

 

Sursa: Ciorba de burta