Sunteti in categorie: Gastronomie

Ciorba de salata

retete de ciorbe, ciorba de salata, cum se face ciorba de salata, reteta de ciorba de salata, mancaruri din Ardeal, mancaruri transilvanene, retete culinare, retete usoare, retete simple de ciorbe, retete usoare
Ciorba de salata este una dintre cele mai populare retete de ciorbe, foarte des intalinita in Ardeal si este o mancare apreciata, pe care oricine ar trebui sa o faca si sa o manance macar o data in viata.

Ciorba de salata: Ingrediente

* o salata verde
* 4-5 oua
* ceva carne de porc afumata
* o ceapa
* smantana
* bors sau otet sau ceva de acrit
* sare
* piper
* alte verdeturi (telina, pastarnac,morvov, ardei, toate taiate marunt)

Ciorba de salata: Cum se face
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, impreuna cu carnea.
Intr-o alta oala se fierb legumele (morcov, telina, pastarnac, ardei)
Apoi se adauga apa cu legumele peste ceapa calita cu afumatura si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper, si ce mirodenii mai aveti pofta.
Intre timp, se face o omleta din oua (pastrati unul), eventual si cu ceva verdeturi.
Omleta se lasa sa se raceasca apoi se marunteste.
Se spala salata si se taie fasii.
Oul ramas se bate cu smantana.
Se adauga salata si se lasa sa fiarba putin cu restul.
Se adauga apoi si omleta si oul batut cu smantana, si putin marar si patrunjel, si se mai lasa un pic pe foc.
Se drege de acreala si alte mirodenii, dupa pofta fiecaruia.

 

Sursa: Ciorba de salata