
Ingrediente pentru ciorba de sfeclao jumatate kg de sfecla rosie,
un morcov,
o ceapa,
doi cartofi,
radacina patrunjel,
radacina de pastarnac
frunze de leustean,
frunze de patrunjel,
un pic de ulei,
bors dupa gust.
Cum se face ciorba de sfeclaMorcovul, radacina de patrunjel si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari sau daca ai robot de bucatarie... stii tu cum sa faci.
Acestea trei se pun in oala cu trei linguri de ulei de masline pentru gatit si se " inabuse" cam 2 minute. Peste astea pui apa cam 2 litri si fierbi o jumate de ora.
Urmeza sfecla rosie la care ai optiunea pe razatoare sau cu robotul de bucatarie, odata cu sfecla se pun si cartofi pe care-i tai cuburi.
Cand toate sunt fierte, acresti cu bors.
Apoi trebuie sa " dai in clocot"
Frunzele de leustean si patrunjel se pun de-abia dupa ce ai luat oala de pe foc.
Poti sa o manci rece sau calda, cu o lingura de smantana.
Pofta buna!