Sunteti in categorie: Gastronomie

Bors rusesc

bors rusesc, reteta de bors rusesc, cum se face borsul rusesc, retete rusesti, bucataria rusa, bucataria basarabeana, bucataria moldoveneasca, retete traditionale, retete testate, retete vegan, retete de post
Numai cine nu s-a delectat  cu un bors rusesc nu stie cat de apetisant este, iar reteta noastra bors rusesc nu va va dezamagi. Pregatirea unui bors rusesc nu presupune nici cine stie ce cunostinte gastronomice, nici mult timp pierdut.
Nota: Aceasta reteta de bors rusesc provine din Cahul, Basarabia.

Din de se face un bors rusesc
500 g sfecla rosie
1 bucata telina
1 bucata radacina de patrunjel
1 bucata radacina de pastarnac
1 bucati praz
3 bucati morcov
1/2 varza
3 linguri bulion sau 4 rosii
1 foaie dafin
500 g cartofi
1 legatura leustean verde
patrunjel verde
sare dupa gust
3 linguri de ulei
1 pahar smantana (optional).

Cum se face un bors rusesc
Se curata zarzavatul, se spala si se taie in cubulete.
Se toarna 2 litri de apa fierbinte si se adauga cartoful taiat in bucati, se lasa sa fiarba la foc mic. se adauga
Se mai pune o sfecla cruda, taiata si ea cuburi, apoi se lasa borsul sa clocoteasca
Cand legumele sunt gata se pun si bulionul sau rosiile. Se mai da un colot, se fpune patrunjelul si leusteanul, proaspete, tocat.
Smantana se adauga de catre fiecare, dupa gust.
Inainte de a se manca, se bea un paharel mititel de votca.

 

Sursa: Bors rusesc