Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete pentru Paste: Drob de miel cu spanac

dob_de_miel_cu_spanac_400
Pe pe masa Sfintelor Paste nu trebuie sa lipseasca drobul.
Din ciclul "retete pentru Paste" , noi, eLady.ro, va prezentam o altfel de reteta de drob de miel.

Retete pentru Paste:
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1/2 kg de carne de miel
- 1 kg de spanac
- 6 oua
- 3 legaturi mari de ceapa verde
- 3 legaturi de usturoi verde
- 2 legaturi mari de marar
- 2 legaturi de patrunjel,
- 200 ml ulei
- 2 cepe
- 100 gr de orez
- 1 lingura de faina
- sare, piper, condiment tip vegeta-dupa gust.

Retete pentru Paste: Pentru aluat ai nevoie de:
- 600 gr de faina
- 200 gr de untura sau 1 pachet de margarina
- 150 ml de apa minerala
- sare
- 1 praf de copt stins cu 1 lingura de vin.

Retete de Paste: Cum se face drobul de miel cu spanac
Prepari aluatul din ingredientele de mai sus si il framinti putin. Aluatul se da apoi la rece. Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.
Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si in uleiul ramas, se prajeste ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil.
Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.
Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.
Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.
Din aluat se intind 2 foi, cu care se tapeteaza 2 tavi de cozonac unse cu ulei. Foile trebuie sa fie suficient de mari, in asa fel incat sa depaseasca marginea tavilor. In fiecare tava, se pune jumatate din compozitia de drob si se acopere cu marginile foii de aluat.
Se dau tavile cu drob de miel la cuptor. Cand drobul este aproape gata, se scot tavile din cuptor si se ung cele 2 droburi cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se crusta se rumeneste putin, devenind aurie.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !

 

Sursa: Retete pentru Paste: Drob de miel cu spanac