Iti plac mancarurile bine condimentate?
Atunci trebuie sa incerci Sis kebab, o reteta potrivia pentru Paste care consta intr-o friptura de miel bine condimentata.
Pentru ca in aceasta reteta de Paste se folosesc foarte mult mirodenii, vei avea surpriza sa observi ca si persoanele carora nu le place carnea de miel vor dori sa guste o bucata.
Ingrediente
Sis kebap este o reteta cu carne de miel in care nu se folosesc foarte multe ingrediente.
- o jumatate de kilogram de carne de miel
- 150 de grame de ciuperci proaspete
- 1 ardei iute verde
Pentru marinata
- 2 rosii mari taiate in felii
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de oregano
- 1 lingurita de paprika
- sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare
Sis kebap este o reteta grozava pentru Paste in care mielul se frige pe gratar, astfel ca poti manca o portie chiar daca tii vreo cura de slabire.
Mai intai se prepara marinata. Se pun intr-un vas mare rosiile taiate in felii, uleiul de masline, oregano, paprika si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Carnea de miel se pune in marinata si se lasa cel putin 6 ore.
Dupa ce au trecut cele 6 ore se incalzeste un gratar. Pe o frigaruie se pun alternativ cate o bucata de miel marinat, o ciuperca si o bucata de ardei iute. In timp ce se frige pe gratar friptura se stropeste din cand in cand cu sosul de marinata. Sis kebap se serveste cald cu garnitura de orez. Pofta buna!