Fagure de chifleIngrediente pentru reteta de fagure de chifle1 plic drojdie uscata
250ml apa calduta
1 /2 lingurita zahar
500g faina
1 lingurita cu varf sare
4 linguri ulei de flaorea soarelui
Ingrediente pentru uns fagurele de chifle- 1 ou
- cca 100ml lapte caldut
Seminte (de care aveti prin casa si doriti: de mac, susan, flaorea soarelui, bostan, puteti pune si nuci, alune, migdale, ceapa taiata pestisor, cascaval ras mare, etc).
Cum se face reteta de fagure de chifleSe amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framanta aluatul pana devine elastic si se lasa la crescut jumatate de ora.
Daca folositi drojdie proaspata, faceti intai maiaua - se dizolva drojdia in niste apa si se amesteca cu zaharul.
Dupa ce a crescut aluatul, se mai framanata inca o data, apoi se fac bile de cca. 40g care se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt cu loc intre ele (pentru ca mai cresc).
Puteti incerca o forma circulara, sau in forma de strugure, ma rog, dati frau liber creativitatii personale.
Se mai lasa o data la crescut jumatate de ora. Se bate oul cu laptele, se ung chiflele cu amestecatura si se presara semintele.
Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 25-30 minute.
Chiflele sunt bune numai proaspete. Fiind mititele, se usuca destul de repede.
Arata foarte bine la mese festive. Si sunt foarte bune.
O reteta de Karina Luana