Sunteti in categorie: Gastronomie

Bucataria cubaneza

Bucataria tipic cubaneza este rezultatul unui amestec de influente spaniole, africane si asiatice. Principalele ingrediente folosite sunt orezul, fasolea, yucca, porumbul, bananele si carnea de porc, precum si o mare varietate de fructe tropicale.
Mancarea cubaneza tipica este ajiaco - o supa preparata din carne si legume. Se consuma foarte mult peste, in special in orasele mari, cel mai apreciat fiind pargo, dar la mare cautare sunt si crevetii, homarii sau alte specialitati marine. in ceea ce priveste deserturile, printre cele mai delicioase este guenguel - un amestec de porumb, zahar si chimen. Bautura traditionala este champola - preparata cu zahar ars si lapte. Printre bauturile alcoolice, cele mai consumate sunt romul si berea, desi in baruri este foarte populara bautura numita daiquiri - un amestec din rom alb si sec, suc de lamaie, zahar si gheata.
Cuba este cautata si pentru un turism atipic, deoarece este recunoscuta pentru frumoasele femei de aici care se misca in ritmurile inedite. Totodata, Cuba este considerata patria trabucurilor de cea mai buna calitate si a romului.
Citeste mai multe despre Cuba.

 

Sursa: Bucataria cubaneza