Punem pariu ca aceasta reteta va fi copiata de multe siteuri? Este atat de buna, incat nu se vor putea abtine sa nu si-o insuseasca. FetELE stiu de ce.
Prajitura Sarah Bernardht : Bezelele
6 albusuri se bat spuma pe abur cu 300 gr. zahar si zahar vanilat 2-3 plicuri, (se poate adauga si putina zeama de lamaie).
Cand este bine batut, se ia de pe abur si se adauga 150 gr. nuca macinata (prajiti nuca in cuptor inainte de a fi macinata, deoarece va avea un gust deosebit).
Apoi se unge tava mare de aragaz cu unt se tapeteaza cu faina, si se pun cu o lingurita forme de bezele.
Se lasa la cuptor (usa cuptorului se lasa intredeschisa) pana se rumenesc pe margine.
Se iau si se lasa la racit.
Prajitura Sarah Bernardht: Crema
200 gr. zahar, cele 6 galbenusuri, 3 linguri de cacao, 2 linguri de apa.
Se fierbe la foc mic pana se dizolva zaharul (nu prea tare, atat cat sa devina un sirop gros) si apoi se lasa la racit.
Prajitura Sarah Bernardht: Cum se face
250 gr. unt se freaca bine si apoi se adauga putin cate putin din siropul de cacao.
Bezelele se iau cate doua, se pune crema (pe o bezea cu partea ascutita in sus) se niveleaza cele doua bezele cu crema cat sa devina o forma rotunda si se dau prin nuca macinata sau nuca de cocos.
Este o prajitura fina si aspectuoasa.