Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete de post: Supa de linte greceasca

retete de post, supa de linte, reteta post greceasca, retete grecesti, reteta de supa de linte, cum se gateste lintea, retete vegan, retete vegetariene
Daca nu mai stii ce sa gatesti si vrei un fel de mancare satios, consistent, ieftin si bun si mai ales, de post (vegan/vegetarian), incearca supa de linte - este mai mult o mancare care sa mananca cu lingura, insa nu vei regreta!
In perioadele de post, in Grecia gospodinele pregatesc supa de linte, sau, cum ii spun grecii, „soupa fakes” - σούπα φακές. Acest fel de mancare este satios si se gateste fara complicatii.

Ingrediente pentru supa de linte
- 500 g linte
- 2 cepe medii
- 7,8  catei de usturoi taiati marunt
- cateva foi de dafin
- 8-9 linguri ulei (de preferat de masline)
 - otet dupa gust

Cum se face supa de linte
Se spala bine lintea si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, scurgem si aruncam prima apa si punem lintea in alta apa (fiarta in prelabil intr-o alta cratita), dupa principiul 1 parte de linte pentru 2,5 parti de apa.
Se lasa sa fioarba pentru aproximativ 50 de minute in cratita.
Cand fierbe, se adauga 2 cepe taiate marunt, cateii de usturoi tocati, frunzele de dafin, ulei si se potriveste de sare.
Daca dorim, adaugam rosii proaspete sau suc de rosii. Supa de linte greceasca se serveste dreasa cu putin otet.
In perioadele in care nu este post, se serveste la masa alaturi de o felie de branza feta.
Pofta buna!

 

Sursa: Retete de post: Supa de linte greceasca