Sunteti in categorie: Sanatate

Remedii contra asteniei de primavara

astenia de primavara, cum evitam astenia de primavara, ce este astenia de primavara, remedii astenie, astenie de primavara, simptome astenie de primavara, tratament astenie de primavararemediicontraastenieideprimavara_400
Astenia de primavara se caracterizeaza printr-o oboseala generala a organismului, insotita de slabiciune fizica, fara o cauza bine definita. Citeva explicatii ale acestei stari, care este de multe ori eronat interpretata ca o stare patologica, sint date poate cel mai bine de medicii de familie.
In lunile martie si aprilie, multe persoane cu astfel de simptome se prezinta la cabinet, convinse ca sint bolnave. In realitate insa, starea de epuizare fizica si psihica se explica prin scaderea rezervelor de vitamine ale organismului, incalzirea brusca a vremii care duce la producerea unor hiperfunctii usoare ale glandei tiroide, micsorarea rezervelor de calciu si magneziu ale organismului, cu consecinta imediata, o stare de epuizare fara o cauza decelabila.

Din experienta, medicii de familie stiu ca astenia de primavara se poate prezenta sub diferite aspecte, afectind preponderent sfera psihica, fizica, intelectuala sau sexuala. Nu este o intimplare nici faptul ca reprezentantele sexului frumos sint cele mai expuse.

Vitamine pentru astenia de primavara
Examenele biologice si radiologice efectuate in aceste cazuri dau rezultate absolut normale, ca de altfel si examenele medicale clinice, aratind ca sintem sanatosi. Medicii sustin insa ca peste aceasta stare de astenie a organismului se poate trece relativ usor daca se tine cont de anumite aspecte din modul de viata si alimentatie.

Remedii contra asteniei de primavara
Exercitiul fizic zilnic moderat, plimbarile in aer liber, mersul pe jos sau cu bicicleta si exercitiile de fitness pot ajuta foarte mult la fortificarea organismului. La acestea se adauga un regim alimentar sarac in fainoase si dulciuri, dar fractionat in patru sau cinci mese pe zi, cu un consum bogat de fructe si legume proaspete. Dintre legume sint recomandate in special morcovi, varza, spanac, salata, ceapa, usturoi si marar, iar fructe: caise, prune, struguri, lamii, portocale, grape-fruit, mere, sub forma de sucuri sau salata, consumate cel putin o data pe zi. Alte elemente importante in alimentatie in aceasta perioada sint mierea si preparatele din miere si polen.

Administrarea de minerale si vitamine
Administrarea de minerale si vitamine in lunile martie si aprilie este de preferat sa se faca adaptat fiecarui pacient, in functie de genul de activitate pe care il practica si de eventualele afectiuni cronice asociate. Fiind vorba de produse farmaceutice, administrarea lor trebuie sa se faca dupa consultarea medicului de familie si la indicatia acestuia.

 

Sursa: Remedii contra asteniei de primavara