Sunteti in categorie: Animale de companie

Rasa Boxer

boxerul, rasa boxer german, cum se ingrijesc boxerasii, despre rasa boxer, caini boxer, despre boxerul german, ce culori de boxeri exista, boxeri tigrai, boxeri albi, boxeri rosii, boxerul rasa boxer german cum se ingrijesc boxerasii, hrana pentru caine boxer, ingrijirea boxerului, despre rasa boxer
Boxerii sunt considerati caini de lucru. Rasa boxer a fost creata pentru a asigura paza si, in acelasi timp, pentru a fi animale de companie.
Boxerul isi are originea in doua tipuri de caini mastiff, acestia fiind folositi la vanatoarea de ursi si caprioare. In secolul al XIX-lea au fost incrucisati cu bulldogul si asa a luat nastere rasa boxer. Boxerul a fost foarte popular in Europa de la inceputul secolului trecut, desi au fost inregistrati  si recunoscuti ca rasa in sine de-aba in anul 1933.
Fiind un caine foarte inteligent, boxerul trebuie sa fie dominat atunci cand este dresat. Boxerii invata foarte repede atat lucrurile bune, cat si pe cele proaste.

boxerul, rasa boxer german, cum se ingrijesc boxerasii, despre rasa boxer, caini boxer, despre boxerul german, ce culori de boxeri exista, boxeri tigrai, boxeri albi, boxeri rosii
Rasa boxer: Caracteristici
Majoritatea cainilor boxer au sistemul digestiv foarte sensibil, ceea ce inseamna ca trebuie sa tina dieta speciala. Cand sunt mici, sunt slabi, dar nu trebuie hraniti in exces ca sa compenseze. Pur si simplu sunt in crestere. Boxerii au oasele sensibile si sunt predispusi la accidente ale incheieturilor. Media de viata a acestor caini este intre sapte si zece ani, dar cu o ingrijire corecta pot atinge chiar si 14 ani.
Boxerii sunt caini de marime medie, cu musculatura bine formata si cu piept lat si proeminent. Boxerii au botul mic si barbia putin intoarsa. Pe cap si pe bot au piele mai multa, care atarna sau face usoare falduri. Greutatea unui caine boxer variaza la masculi intre 30-32 kg, iar la femele intre 25-27 kg, iar inaltimea este intre 57-62 cm, respectiv intre 53-59 cm.

cainii boxer si copiii, temperamentul boxerului
Rasa Boxer: Informatii
Desi este predispus la multe probleme de sanatate, boxerul este un caine in general sanatos. Cand cumparati un pui de boxer, este bine insa sa cercetati daca parintii au avut probleme. In general crescatorii de boxer sunt foarte atenti la viitorii stapani ai puiului, data fiind sensibilitatea rasei si nevoii de "mana forte", rabdare si o oarecare lejeritate financiara. De aceea NU cumparati catei boxer de oriunde si NU INMULTITI catei boxer fara pedigree!
Botul si craniul boxerului sunt bine proportionate, falcile calca bine una peste cealalta, cea superioara intra perfect sub cea inferioara. Ochii unui catel boxer sunt maro inchis, cu o expresie inteligenta. Urechile sunt departate, lasate in jos, dar ridicate atunci cand cainele este alert. Gatul boxerului este musculos si puternic, pieptul este proeminent si lat, spatele este scurt si ingust, putin adancit. Picioarele sunt mici, iar degetele sunt ca de pisica, cele din fata sunt putin mai mari decat cele din spate. Coada este tinuta in sus. Culorile preferate pentru expozitii sunt tonurile de rosu si tigrat, in timp ce albul pur nu este inca acceptat.
boxerul, rasa boxer german, cum se ingrijesc boxerasii, despre rasa boxer, caini boxer, despre boxerul german, ce culori de boxeri exista, boxeri tigrai, boxeri albi, boxeri rosii
Boxerii albi sunt eliminati deocamdata din orice competitie; exemplarele albe nu sunt reproduse de catre crescatori. Iar daca in trecut cuparea coditei si a urechilor era obligatorie, astazi destul stapani prefera sa le lase intregi si datorita legislatiei, si datorita standardelor rasei.

despre rasa boxer, boxerii in Romania, crescatori de boxer cu sa dresezi un boxer, rasa boxer, despre boxeri, caini boxeri, ce mananca un pui de boxer
Rasa boxer: Caracter
Boxerii sunt nste catei foarte vioi, puternici si loiali. Nu le este teama de nimic si sunt increzatori in ei insisi. Si nu par sa oboseasca niciodata. Boxerii sunt animale excelente, nu se iau usor la bataie, dar se apara la nevoie. Raman niste catelusi toata viata si se fac foarte iubiti  oriunde se duc. Tot ce isi doresc este dragoste, atentie si parteneri de joaca.
Daca sunt lasati singuri, pot provoca insa pagube din cazua plictiselii...
Boxerii prefera casele foarte vizitate si se simt in largul lor in locurile populate.
Retineti, rasa boxer NU este una agresiva!
Va fi chiar nostim sa va auziti boxerul sforaind de zor dupa o partida zdravana de alergatura.

Rasa Boxer German si copiii
Rasa boxer este mare iubitoare de copii. Posesorii de boxeri stiu ca in momentul in care un boxer ia in "supraveghere" un copil, acel copil nu ar putea avea o mai buna "garda de corp". Foarte inteligenti, loiali, iubitori, nastusnici si lipiciosi, boxerasii sunt una dintre cele mai iubite rase de caini existente la nivel mondial.

ras abixer ingrjijire, cum sa ingrijesti un caine boxer
Rasa boxer: Ingrijire
Boxerii au nevoie de mult exercitiu fizic, le place foarte mult sa alerge si sa prinda mingea. Un antrenament pentru astfel de caini nu trebuie sa fie mai scurt de doua ore pe zi. Daca nu aveti timpul si energia necesare unui boxer si aveti posibilitatea materiala, este recomandat sa il duceti zilnic la o scoala de dresaj si socializare.
La capitolul ingrijire, boxerii nu ridica prea mari probleme. Blana lor este foarte usor de intretinut, pentru ca este scurta. Pentru a-si mentine pielea in conditii bune, boxerii au nevoie de periaj de doua ori pe saptamana.

totul despre boxeri, cati boxer, despre cainele boxer, cainii boxer si copiii
Rasa Boxer: Hrana
In momentul in care trebuie sa alegi hrana pentru boxerul tau dintre zecile de sortimentele de hrana pentru caini disponibile pe piata, fii atenta si la forma granulelor. Daca ai putina rabdare si intri pe siteul oricarui pet-shop care se respecta ori vei intreba doctorul veterinar, veti gasi destule marci cu hrana pentru catei boxer. Ultimele cercetari in domeniul hranei pentru caini bazate pe particularitatile fiecarei rase de caine in parte, a au descoperit ca pentru rasele de caini care au conformatia craniana brahicefalica (capul scurt si cu boticul turtit) forma “kibble” (fisii valurite)  este mult mai potrivita decat cea obisnuita. Cainii din rasa boxer au falca superioara aplatizata si insertie dintilor mai putin regulata, iar acest lucru duce la ingreunarea fixarea hranei in gura in procesul mestecarii. Forma kibble insa rezolva acest aspect.

rasa boxer, caini boxer, catei boxer, ce trebuie sa manance un catel boxer, ce mananca un caine boxer
Ce trebuie sa contina hrana pentru cainii din rasa Boxer
In primul rand, hrana boxerilor trebuie sa fie bazata pe proteine (minim 35%) si lipide (cel putin 25%). Fibrele insa nu trebuie sa depaseasca 3%. Poate ti se va parea putin, insa cainii sunt carnivori prin definitie si o hrana necorespunzatoare va produce probleme de sanatate unui boxeras.
Cerealele: Stomacul cainilor NU poate digera cerealele, de aceea continutul de fainuri din cereale trebuie sa fie cat mai mic, pentru ca altfel, provoaca probleme digestive. Indiferent de ce hrana vrei sa ii alegi catelului tai boxer, nu uita nici o secunda ca aceasta rasa grozava de caine are un stomac sensibil!

 

Sursa: Rasa Boxer