Sunteti in categorie: Frumusete

Totul despre autobronzante

Cum se aplica autobronzantul cum sa ne dam cu autobronzanteAutobronzantele reprezinta o alternativa excelenta la bronzul natural sau la bronzul obtinut foarte periculos la solar si te usureaza si de povara efectelor secundare pe care le implica expunerea la radiatii ultraviolete. Dar oricat de bun ar fi produsul pe care il folosesti in acest scop, daca nu cunosti foarte bine secretele aplicarii lui vei sfarsi prin a arata ca o zebra portocalie. Urmeaza asadar sfaturile de mai jos si poti obtine bronzul mult visat in timp record si fara prea multa bataie de cap.

Cum se aplica autobronzantul: Pregatirea pielii. Daca ai pielea uscata, si majoritatea dintre noi o avem cand vine vorba de maini si picioare, incepe sa te pregatesti cu cateva zile inainte de aplicarea autobronzantului. Hidrateaza pielea de doua -trei ori pe zi, imediat dupa dus. Foloseste un exfoliant lejer cu 3 zile inainte si in ziua de dinaintea aplicarii produsului.
Insista in zonele foarte uscate cum sunt coatele, genunchii, gambele si mainile deoarece produsul pentru bronzat tinde sa se adune in aceste zone si poate da un aspect deloc natural.

2. Cum se aplica autobronzantul: Testare
Testeaza autobronzantul pe o mica portiune de piele (cum ar fi incheietura mainii). Cele mai multe dintre voi au tendinta sa treaca peste acest aspect al testarii dar in cazul autobronzantului este o necesitate stringenta. In acest fel vei evita pe langa o alergie nedorita o culoare care te poate face sa nu iti mai doresti sa iesi din casa 10 zile.

3. Cum se aplica autobronzantul: Dupa o crema hidratanta usoara.  Aplica o crema hidratanta inaintea autobronzatului. Astfel, pielea ta uscata dupa baie va avea acelasi nivel de grasimi pe toata suprafat si ruscul de a iesi patata dispare. Astepata 20 de minute dupa ce ai facut baie ca sa te asiguri ca pielea e perfect uscata si grasimile absorbite.

4. Cum se aplica autobronzantul: Maseaza rapid pielea. Fie ca produsul este sub forma de spray, crema sau gel, secretul consta in aplicarea lui cat mai rapida si egala. Incearca sa acoperi o portiune mai mare dintr-o singura miscare. Spre exemplu nu aplica mai intain pe glezna, apoi pe genunchi si apoi pe coapsa, ci aplica pe tot piciorul odata. Si incearca ca produsul sa fie intins egal si in aceleasi cantitati pe toate potiunile.

5. Cum se aplica autobronzantul:  Ai grija la genunchi, coate si glezne. Acestea sunt zone care au in general piele uscata, deci este suficient sa treci o data peste ele cu o miscare usoara. Poti oricand sa aplici mai mult daca nuanta e mai deschisa decat restul.

6. Cum se aplica autobronzantul: Spala-te pe maini. Daca aplici produsul pe tot corpul, spala-te pe maini cel putin o data pe parcursul acestei proceduri. Autobronzantele actioneaza destul de rapid iar palmele tale sunt cele mai expuse, motiv in plus sa incerci sa termini cat mai repede. Absolut obligatoriu este sa te speli pe maini dupa ce ai terminat, caci nu iti doresti ca palmele sau unghiile tale sa se coloreze in portocaliu. Foloseste pur si simplu sapun si apoi o periuta de unghii si un betisor pentru cuticule.

7. Cum se aplica autobronzantul: Nu atinge nimic! Instructiunile unora din aceste produse spun ca poti sa te imbraci imediat dupa aplicare dar la cele mai multe timpul variaza intre 30 de minute si doua ore. Sfatul nostru este ca daca iti iubesti hainele sa astepti cele doua ore indiferent de ce scrie pe prospect. Profita de acest timp pentru a-ti face manichira sau pentru a-ti parul si nu te aseza pe cearsafuri albe sau mobila deschisa la culoare.

8. Cum se aplica autobronzantul: Nu fa dusimediat dupa aplicare! Asteapta minim trei ore inainte de a inota sau de a face dus.

Intretinerea bronzului obtinut cu creme autobronzante
Utilizatorii de autobronzante au observat ca bronzul dureaza intre trei si cinci zile inainte de a incepe sa se stearga. Nu trebuie sa astepti sa se intample acest lucru, ci poti reaplica produsul cand observi ca nuanta pielii incepe sa scada in intensitate.

 

Sursa: Totul despre autobronzante