Sunteti in categorie: Divertisment

Filmul Avatar

Filmul Avatar, Filmul AvatarUL, james Cameron, despre filmul cu avatarul, avatarul , film 2009, bilete , filmul avatarul pe dvdActiunea filmul Avatar are loc in viitor. Jake, un veterean de razboi paraplegic este dus pe o alta planeta, Pandora pentru ca s-a inscris voluntar si a fost ales sa participe la un proiect menit sa aduca Pamantului noi resurse. Pandora este locuita de Na'vi, o rasa humanoida cu propria limba si cultura. In scurt timp, oamenii vor intra in contradictie cu rasa Na'vi si cultura lor...

Regizor: James Cameron
Scenarist: James Cameron
Genul filmului: Thriller / S.F. / Aventura / Actiune
Durata: 163 minute
Premiera fimului Avatarul este programata pentru 18 Decembrie 2009.

Filmul Avatar: Subiect
Actiunea din filmul Avatar are loc in secolul al XXII-lea pe o mica luna numaita Pandora, care orbiteaza pe un nor gigant d egaze si este locuita de triburil eNa'vi,
umanoizi albastri inalti de peste trei metri, o populatie extrem de panica cu excepţia cazului în care se simt in pericol sau sunt atacati.
Protagonistul din filmul Avatarul, Jake Sully (Sam Worthington), este un fost soldat din marina americana care in urma ranilor dobandite intr-o lupta pe Pamanat este paralizat de la brau in jos. Jake este selectat sa participe in programul Avatar, care ii va da din nou posibilitatea de a merge. Jake calatoreste  spre Pandora, planeta acoperita de o jungla luxurianta, plina de forme de viata incredibile, unele minunate si altele inspaimantatoare.

Filmul Avatar, Filmul AvatarUL, james Cameron, despre filmul cu avatarul, avatarul , film 2009, bilete , filmul avatarul pe dvdFilmul Avatar: Populatia Navi
Pandora este insa si casa populatiei Navi, o rasa umanoida foarte sensibila, insa mult mai puternica din punct de vedere fizic decat oamenii, considerati primitivi.
Inalti de trei metri, cu cozi si piele albastra stralucitoare. Populatia Navi traieste in deplina armonie cu lumea lor neintinata si nealterata de exploatare umana. Si cum oamenii uzurpa din ce in ce mai adanc în padurile planetei Pandora in cautarea lor febrila de minerale valoroase, Navi isi dezlantiue formidabilele puteri de luptatoriabilities to pentru a-si apara planeta si existenta pusa in pericol.

Filmul Avatar: Actiunea
Dar Jake este recrutat fara sa vrea sa devina parte a aceastei infruntari si se trezeste prins la mijloc. De vreme de oamenii sunt incapabili sa respire liberi aerul de pe Pandora, ei creeaza prin mutatii genetice o rasa hibrida intre umanoizi si Navi, rasa numita si recunoscuta ca Avatar.
Avatar sunt organisme vii care respira insa sunt controlate de un "sofer" uman prin intermediul unei tecnologii care leaga mintea "soferului" de trupul lor de Avatar.
Pe Pandora, prin trupul sau de Avatar, Jake poate fi si se simte iarasi intreg. Trimis adanc in junglele de pe Pandora' ca un scut-crcetas pentru soldatii care il vor urma, Jake decopera multe din frumuseţile Pandorei, insa si cu multele ei pericole.
Mai apoi in filmul Avatar, Jake intalneste o tanara femeie Navi, Neytiri, o printesa bastinasa, a carei frumusete nu este intrecuta decat de puterea si ferocitatea de care da dovada in lupte. In timp, Jake se infiltreaza in clanul lui Neytiri' si, fara sa vrea, incepe sa se indragosteasca. Jake se va afla prin intre, fortele militare si industriale de pe Pamant pe deoparte, si Navi, care il forteaza sa aleaga partea de cui este, intr-o batalie epica care trebuie sa decida soarta unei intregi lumi.

Filmul Avatarul: Regie si distributie
Filmul Avatarul a fost regizat de binecunoscutul James Cameron, care este si scenograf. James Cameron revine in Avatarul cu primul sau lungmetraj pentru marele ecran dupa o alta capodopera, Titanic, cel mai profitabil film din toate timpurile. Ca o nota, biletele pentru filmul Avatarul au fost puse in vanzare cu patru luni inainte de premiera. Bugetul fimului a fost de nu mai putin de 139.000.000 dolari iar filmul Avatarul este considerat ca cel mai asteptat film al ultimului deceniu.

Actori din filmul Avatarul
Zoe Saldana ... Neytiri
Sigourney Weaver ... Dr. Grace Augustine
Michelle Rodriguez ... Trudy Chacon
Sam Worthington     ... Jake Sully
CCH Pounder ... Moha
Giovanni Ribisi ... Selfridge
Joel Moore ... Norm Spellman
Stephen Lang ... Col. Quaritch
Laz Alonso ... Tsu'Tey

 

Sursa: Filmul Avatar