Sunteti in categorie: Gastronomie

Prajitura cu ciocolata topita

reteta Prajitura cu ciocolata topita, prajtura cu miez de ciocolata lichida,Chocolate lava, Prajitura cu ciocolata topita, muffin cu miez de ciocolata lichida,chocolate lava cake reteta,lava cake, chocolate lava , prajitura cu ciocolata topita , muffin cu miez de ciocolata lichida, prajitura cu miez de crema de ciocolata, prajituri speciale, prajituri deosebite, prajituri delicioase retete de prajituri
Un desert spectaculos, un gust fin si special pentru toti iubitorii de ciocolata, prajtura cu miez de ciocolata lichida este o reteta foarte usor de preparat. Denumita si "chocolate lava"  sau "lava cake" pentru ca miezul este ca lava unui vulcan, aceasta prajitura este nemaipomenit de buna, mai ales in combinatie cu fructe acrisorare, de padure, ca mure, fragi, zmeura, fragute sau cu "banalele" capsune.
Iata cum poti face chiar tu acasa prajtura cu miez de cocolata lichida/chocolate lava. Rezultatul este garantat (reteta a fost testata cu succes de 4 fete pe forum!) iar gustul e... o minunatie!

Prajitura cu ciocolata topita
Ingrediente:
170gr ciocolata amaruie
100 gr zahar
2 oua intregi
2 galbenusuri
un strop de sare
100 gr unt
2 linguri nu foarte incarcate de faina
1 lingurita de ness
zahar vanilat dupa gust
*smantana dulce, inghetata de vanilie, fructe de padure, eventual, pentru decor la servit

Cum se face prajtura cu miez de ciocolata lichida: Mod preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se topesc ciocolata si untul la bain-marie.
Se freaca cu mixerul ouale, zaharul, sarea, zahar vanilat.
Peste zaharul si ouale mixate se adauga faina si nessul.
Se amesteca usor toate. Se ung formele de silicon cu unt din belsug, iar pe fundul formelor se pune foaie de copt unsa si ea cu unt. Se toarna compozitia in forme.
Se da prajitura cu miez de ciocolata topita /lava cake la cuptor si se lasa intre 8-10 minute maxim!
Atentie, nu o lasa mai mult, pentru ca altfel se intareste mijlocul, care trebuie sa ramana lichid!
O reteta de la Andreea Cojocaru

 

Sursa: Prajitura cu ciocolata topita