Sunteti in categorie: Familie

Seara de Mos Nicolae

cadouri de mos Nicolae, seara de Sfantul Nicolae, copii cuminti, nuieluse, cepe degerate
Atunci cand spui decembrie gandul te duce la cadouri, zapada, la sarbatorile de iarna si bradul impodobit in asteptarea lui Mos Craciun.
Luna decembrie incepe insa cu venirea sarbatorii Sfantului Nicolae si, bineinteles, cu venirea lui Mos Nicolae.
Legenda spune ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie, seara, tarziu, de Mos Nicolae vine si aduce cadouri copiilor cuminti.

Cadouri pentru copii cuminti
In seara de 5 decembrie fiecare copil isi pregateste ghetutele pentru ca Mos Nicolae sa ii aduca cat mai multe cadouri.
Ghetutele sunt curatate, lustruite si asezate la geam pentru ca Mos Nicolae sa le umple cu fructe si dulciuri, dar si alte cadouri. Din ghetute nu pot lipsi portocalele si ciocolata.

Cepe degerate si nuieluse pentru copii obraznici
Pentru copiii care nu au fost cuminti in timpul anului, Mos Nicolae pune in ghetute o ceapa degerata sau o nuia, semn ca acel copil a fost obraznic.

Desi este un obicei mai mult pentru copii, nici cei mari nu fac exceptie.
Inca ne mai pregatim si noi cizmulitele si speram in mare taina ca Mos Nicolae sa ne aduca in dar ceva, oricat de mic...
Bucuria din sufletele noastre la venirea Mosului nu se compara cu nimic, indiferent de varsta, pentru ca multe dintre noi am asteptat macar o data dimineata de 6 decembrie pentru a da fuga la ghetutele pregatite de seara si pentru a vedea daca Mos Nicolae ne-a adus ceva.

Asadar, doamnelor, pregatiti-va ghetutele pentru ca mos Nicolae nu ocoleste pe nimeni. Si acesta este doar inceputul lunii decembrie, o luna plina de cadouri pentru cei mici, dar si pentru cei mari.

 

Sursa: Seara de Mos Nicolae