Sunteti in categorie: Gastronomie

Chec Paradis

chec paradis checparadis, cum se face checul paradis, retetea de cake paradisIngrediente pentru chec Paradis
250 g unt
250 g zahar
5 oua
5 linguri frisca lichida neindulcita
250 g faina
1 plic praf de copt
1 plic mic sos de vanilie
1 lingura cacao
1 plic mic jeleu (jelly, care cand e gata e ca o budinca tremuratoare transparenta, dar colorata)

Cum se face checul Paradis
Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale si frisca, apoi se cerne faina si praful de copt peste ele si se face un aluat, care se imparte in 3 (in 3 castroane diferite).
In primul se adauga praf de sos de vanilie, in al doilea cacaoa, in al treilea praful de jeleu.
Se unge cu unt (sau ulei) o forma de chec, se tapeteaza cu faina si se pun aluaturile in ordine: 1-2-3. Se da la cuptorul preincalzit (175°C) cam o ora, apoi se scoate din forma si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

Sursa: Chec Paradis