
O data cu intrarea in post, retetele culinare la care putem apela se restrang ca numar. Totusi, din legume se pot prepara un numar infinit de mancaruri de post, unele foarte usor de facut. De aceea, iti prezentam mai jos o reteta de mancare de fasole verde, reteta de post, care se face si foarte repede si, si foarte usor.
Mancare de fasole verde de post - 4 portii - 1 kg fasole verde proaspata sau congelata, curatata si spalata
- 1 morcov potrivit de mare, curatat si taiat in cubulete mici sau dat pe trazatoare
- 1 ceapa medie curatata si taiata mic
- 1 lingura baza de mancare de legume
- 1 legatura mica de marar
- 1 legatura mica de patrunjel
- 6 linguri de ulei
- 4 linguri de pasta de tomate, nesarata, sau rosii din conserva
- un praf de piper proaspat macinat
Cum se face mancarea de fasole verde de postPune o olita mica cu apa sa fiarba. Cand apa clocolteste, infierbanta uleiul intr-o alta cratita, mai incapatoare. Pune ceapa si morcovul in ulei si lasa-le sa se inmoaie, pana cand ceapa devine transparenta. Adauga fasolea verde si completeaza cu apa clocotita, cat sa fie fasolea acoperita. Lasa la fac mic, sa fiarba in voie.
Cand fasolea este fiarta si apa a scazut indeajuns, adauga pasta de tomate, lingura de baza de mancare de legume si mararul si patrunjeul taiate marunt. Potriveste cu un praf de piper.
Pofta buna!