
Teoretic suntem in primavara, insa practic temperaturile sunt extrem de scazute.
Si cand ajungi acasa, inghetata si obosita, o supa fierbinte, picanta si gustoasa te poate pune pe picioare si umple de energie, chiar daca are calorii putine.
Plus, este ieftina, se face repede si daca tii post, nu ii pui iaurt.
A, sa nu uitam: daca tii dieta Montignac, poti sa o gatesti fara teama, este o reteta conforma!
Reteta de supa de linte rosie, naut si chili prerzentata de elady va place cu siguranta si celor pe care se intampla sa ii ai cu tine la masa. Daca esti singura, cu atat mai bine, ramane mai multa numai pentru sufletelul tau!
Supa de linte rosie, naut si chili: Ingrediente
- 2 lingurite seminte de chimen
- o priza de fulgi de chili
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 140 g linte rosie sparta
- 850 ml supa de legume sau apa
- o conserva de 400g de rosii, întregi sau taiate
- 200 g de naut la cutie sau ½ de conserva, clatit si scurs (poti folosi si resturi congelate)
- o legatura mica de patrunjel sau coriandru (pastreaza cateva frunzulite pentru ornare)
- 4 linguri de iaurt grecesc sau iaurt gras de bivolita si oaie, pentru servire
- sare dupa gust
Supa de linte rosie, naut si chili: Cum se prepara
Infierbanta bine o oala inalta de 2 litri si pune fulgii de chili si semintele de chimen sa se usuce bine timp de 1 minut sau pana cand incep sa sara in oala si isi eliberareaza aroma. Adauga uleiul si ceapa si prajeste-o pentru 10 minute sau pana cand s-a facut transparenta. Pune apoi lintea, supa de legume (sau apa), apoi adu-le la puctul de fierbere. Fierbeti la foc mic timp de 25 de minute, pana cand lintea s-a inmuiat bine de tot Adauga apoi rosiile.
Pune supa intr-un recipient rezistent termic. Apoi paseaza cu un blender pana cand aceasta este un piure nefinisat si toarn-o inapoi in oala si pune si nautul. Fierne-o usor, asezoneaza-o bine si amesteca la urma si frunzele de verdeata. Du-o la masa imbogatita cu o lingura de iaurt gras si ornata cu o frunza de verdeata.
Pofta buna!