Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Cum curatam o cratita sau oala arsa

Cum curatam o cratita sau oala arsa sfaturi practice oala arsa mancare ajutor cum o curatam, cum se curata o cratita arsa, cum se curata o oala arsa, cum curatam o cratita arsa, cum curatam o oala arsa
Tuturor ni s-a intimplat sa uitam o cratita pe foc, nu-i asa?
Nu e prea mare tragedie, daca faci abstractie de fumul si mirosul greu din bucatarie, plus mancarea buna de aruncat, nervii tai si ingredientele stricate.
Totusi, poti limita daunele, recuperand macar oala sau cratita buclucasa, daca pui in practica metoda eLady.
De spalat perdelele sau de varuit nu te putem scapa, insa macar oala poti sa o pastrezi!

solutii de curatat oale arse, solutii pentru a curata o cratita arsa, cum salvezi o cratita arsa, cum cureti cratitele si oalele arseCum curatam o cratita sau oala arsa?
Ia cratita (sau oala) impricinata si curat-o cat poti de resturile grosiere. Pune apoi in ea apa clocotita si sare grunjoasa si las-o sa se inmoaie cateva ore.
Apoi arunca ce e inauntru, degajeaza si de resturile care s-au mai desprins, clateste-o bine si pune in ea niste solutie de curatat aragazul gen Triumf (sau un alt produs asemanator) si apa rece.
Pune cratita la fiert, la foc mic, intre o jumatate de ora si o ora, functie de cat de groase sunt depunerile arse.
Apoi arunca apa si spala vasul. Nu-i asa ca e ca nou?!
 
Nota: Aceasta metoda functioneaza numai pentru vase emailate sau din inox. Nu o folosi sub nici un motiv pentru recipiente teflonate!

Cum sa scoti petele dintr-o oala emailata
Daca albul interior al cratitelor sau oalelor tale emailate nu mai este chiar asa stralucitor, iti vindem un pont! O sa le faci ca noi!
Umpla cratita/oala emailata cu apa rece. Adauga detergent de rufe, clor (clorul in pui numai in apa rece, altfel poti sa iti provoci arsuri grave!) si pune oala/cratita pe aragaz la foc mic. Poti sa fierbi in apa prosoapele de bucatarie curate, dar patate. In acest fel definfectezi si cureti si prosoapele, si cratita!

 

Sursa: Cum curatam o cratita sau oala arsa