Sunteti in categorie: Gastronomie

Supa de iarna cu fasole, sunca si varza

supa de  iarnacu fasole sunca varza, retete de iarna, retete de supe si ciorbe, retete rapide
Pentru zilele acestea intunecate si friguroase, elady.ro iti prezinta o reteta de supa de iarna satioasa care te va incalzi bine. Aceasta reteta de supa consistenta este ideala pentru masa de pranz sau pentru cina. Ca orice reteta de supa de aceasta natura, este usor sa adaptezi cantitatile ingredientelor, fie mai mult, fie mai putin, dupa gust. Avantajul acestei retete este ca poate fi pastrata cateva zile in frigider fara probleme si sa incalzesti numai cate portii consumi pe moment.

Ingrediente pentru
supa de iarna cu fasole, sunca si varza
- 200 g jumari afumate sau sunca afumata crud-uscata, taiata cubulete
- 3 tije de telina, fin feliate
- 2 morcovi, taiati in cuburi mari
- 1 praz, taiat pe jumatae si fin feliat
- un varf de cutit de ardei iute uscat si zdrobit
- 1 catel de usturoi, zdrobit în sare de mare
- 200 g fasole din conserva, bine clatita si scursa
- 200 g fasole din conserva, clatita si scursa
- 200 g naut din conserva, clatit si scurs
- 2 litri supa de pui
- 200 g varza, tocata
- sare dupa gust
- zeama de lamaie, dupa gust

Cum faci supa de iarna cu fasole, sunca si varza

Soteaza jumarile impreuna cu telina, morcovii si prazul intr-o cratita mare la foc mediu si rumeniti pentru aproximativ 10 minute, pana cand legumele se inmoaie. Presara ardeiul iute si usturoiul, apoi adauga fasole si de stoc si varza. Adu supa la punctul de fierbere, da focul la mic si fierbe timp de 10-15 minute. Supa este gata cand varza se inmoaie bine. Potriveste supa de sare si inchide aragazul.
Serveste supa de iarna cu fasole, sunca si varza la masa insotita de parmezan ras proaspat.
Daca vrei, poti adauga si putina zeama de lamaie in farfurie. Pofta buna!


 

Sursa: Supa de iarna cu fasole, sunca si varza