
Aceasta reteta de cheesecake este minunata pentru Craciun, pentru ca prajitura aceasta festiva are culori superbe si un gust senzational!
Cheesecake pentru Craciun: Ingrediente pentru 8 portii
- 200 g Biscuiti digestivi din Comert
- 85 g unt nesarat, topit
- 500 g crema de branza Philadelphia
- 100 ml de smantana 32% grasime La Dorna
- 3 oua mari
- 200 g zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie si una de esenta de portocale
- 150 g iaurt simplu gras de bivolita
- 300 g smanana dulce grasa maturata
- 300 g afine congelate
- 2 linguri de vin de Porto sau cognac
- 1 lingurita de amidon
- 8 mici crengute de rozmarin date cu zahar pudra pentur decor (nu se consuma)
Cheesecake pentru Craciun: Cum pregatesti reteta
Preincalzeste cuptorul la 180 ° C.
Baga biscuitii in robotul de bucatarie si faramiteaza-i. Adauga untul si amesteca pentru a obtine un aluat. Tapeteaza cu amestecul obtinut o tava de copt cu diametrul de 20 cm si da-o la rece in timp ce pregatesti umplutura pentru cheesecake-ul de Craciun.
Pune branza Philadelphia, smantana La Dorna, ouale, 100 g din zaharul pudra si vanilia intr-un bol si omogenieaza cu mixerul. Scoate blatul de biscuiti din frigider. Pune amestecul peste blatul de biscuiti.
Coace timp de 30 minute sau pana cand umplutura s-a fixat. Scoate din cuptor tort si datdeoparte sa se raceasca timp de 15 minute.
Intre timp, combina smantana dulce maturata, iaurtul, 50 g zahar pudra si esenta de portocale. Pune peste prajitura si mai da la cuptor pentru inca 10 minute. Scoate cheesecake-ul de Craciun din cuptor, lasa sa se raceasca bine si apoi baga prajitura la frigider timp de cel putin 4 ore sau peste noapte.
Pune zaharul pudra ramas, (50g), afinele si amidonul intr-o cratita la foc mic. Acopera cu un capac si lasa pe foc la mic timp de 5 minute. Scoate capacul, amesteca si pune iar la fiert la foc mic pana.afinele isi lasa sucul. Nu mai amesteca. Amesteca amidonul cu un strop de suc, apoi pune-l in tigaia cu fructele de padure si fierbe pana se ingroasa amestecul. Inchide focul si lasa sa se raceasca.
Cheesecake pentru Craciun: Cum decorezi
Cand servesti la masa cheesecake-l de Craciun, pune-i toppingul de fructe de padure si decoreaza cu rozmarinul trecut prin zahar pudra.