Sunteti in categorie: Regim si Diete

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi

sfaturi alimentatie, sfaturi nutritie, cum sa nu te ingrasi de Craciun
Ah, se apropie miraculoasele Sarbatori! Vine Craciunul! Ne bate inima mai repede cand ne gandim ce frumos o sa fie, ce meniuri o sa avem, ne ligem buzele gandindu-ne la dulciurile de Craciun! DAR! Da, stiu, toate lucrurile frumoase sunt insotite mereu si implacabil de un "dar" nenorocit... Insa sa ne intoarcem la alenoastre... Ce spuneam?! A, da! De Craciun si de Anul Nou un om obisnuit se ingrasa cu 1-1,5 kg. Poate ca nu pare cine stie ce, insa problema e ca dupa ce trec Sarbatorile, o sa vrei sa le dai jos si kilogramele astea par mereu sa dispara de o mie de ori mai greu decat se pun! Insa cum un om prevenit face cat doi, mai bine sa ne pregatim dinainte; de aceea impartasim cu tine niste smecherii care sa te tina in forma si sanatoasa si care sa nu iti aduca un "bagaj" de 1, 2 sau chiar 3 kg in plus dupa Sarbatori.

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi: Ciuguleste ceva inainte de masa principala
Ca sa iti tii in frau apetitul si sa nu fii tentata sa faci ravagii la masa de Craciun, cu o ora inainte ciuguleste ceva: putina branza sau nuci ori putina carne slaba, fiarta ar fi perfect.

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi: Cosuma destept grasmile
E imposibil sa nu ai la masa de Craciun carnati, toba, leber, racituri, sarmale si fripturi delicioase, insa aceste alimente sunt pline de grasimi. Dar consuma-le cu moderatie, pentru ca oricum mesele din zilele Craciunului sunt pline cu o multime de alte preparate, asa ca daca te multumesti doar sa le gusti o data, de doua ori pe cele mai grase,  tot nu vei ramane flamanda.

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi: Bea cu moderatie
Un pahar cu vin arata tare inofensiv, berea pare sa nu faca nici n rau, dar nu te pacali singura pentru ca alcoolul are calorii! Iar urmatorul pahar poate sa iti aduca pe langa euforie, si ceva mai mult la cantar!

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi: Nu renunta la exercitii
Chiar daca vin Sarbatorile, nu renunta la exercitiile tale! Sigur ca nu e nimeni nebun sa se duca la sala in Ajun, in loc sa il astepte pe Mos Craciun, insa gaseste ceva miscare de facut care sa compeneze "chiulul" de altfel, justificat.
O plimbare vioaie pe jos cand iti faci cumparaturile poate fi o alternativa de luat in seama.

Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi: Evita sa iti umpli burta cu dulciuri
Stiu, sunt bune, iar de Craciun parca sunt mai bune ca oricand! Si cum nu se poate Craciun fara dulciuri, macar fii moderata in a le consuma. Va fi greu, pentru ca dupa prima prajiturica vei muri sa mananci si o felie de cozonac pufos sau o portie de tort cu frisca si ciocolata, dar, te rog, abtine-te! Doar gusta, acesta este secretul.

Nu fi prea stricta cu tine de Sarbatorile Craciunului si ale Anului Nou. Fii un om obsinuit putin atent si cumpatat pentru ca oricum e aproape imposibil sa mananci doar salata verde si piept de pui la gratar de Craciun, fara sa "cazi in pacat" cu o bucatica de sunculita cu sorici!
Daca urmezi regulile de mai sus si dupa Sarbatori te intorci la stilul tau de viata sanatos pe care il ai in mod obisnuit, totul va fi perfect!

 

Sursa: Cum sa treci peste Sarbatori fara sa te ingrasi