Sunteti in categorie: Gastronomie

Friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun

retete pentu Craciun, retete friptura curcan, retete deosebite craciun, retete simple, retete delicioase craciun, friptura curcan craciun
Daca dinr-un motiv sau altul nu te prea incanta gandul de a pregati o friptura de porc pentru seara de Craciun, poti incerca sa o inlocuiesti cu aceasta reteta de friptura de piept de curcan, in stilul american care a inceput sa prinda si la noi in ultima perioada. Aceasta reteta de friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun este o reteta foarte simpla si absolut delicioasa, pentru ca umplutura de sub piele pastreaza carnea delicata si suculenta.

Ingrediente pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
(pentru 8 portii)
- 150 g unt nesarat, plus suplimentar pentru ungere
- 5 frunze de dafin
- 4 felii de paine fara coaja, rupte in bucati
- 1 ceapa, tocata
- 1 linguri de coaja de lamaie rasa fin
- 1 lingura de cimbru
- 1 / 3 ceasca frunze de patrunjel, tocate
- 6 frunze de salvie, tocate
- 3-4 catei de usturoi, curatati si tocati mare
- un piept de cca 1,5 - 2 kilograme de curcan cu piele si nedezosat

Cum faci friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun
- Preincalzeste cuptorul la 180 ° C (foc mediu la gaz) si unge cu grasime un vas mare de copt. Pune untul si 3 frunze de dafin intr-o tigaie mica la foc mediu, pana se topeste si apoi ia tigaia de pe foc.
- Amesteca painea, ceapa, coajade lamaie, ierburile si usturoiul intr-un robot pana la omogenizare. Asezoneaza bine cu sare si piper si apoi adauga jumatate din untul topit (lasa frunzele de dafin in tigaie) si amesteca pana cand ai o pasta grosiera. Lasa umplutura pentru reteta de pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun sa se raceasca.
- Cu grija baga-tidegetele sub pielea curcanului pentru a forma un buzunar, avand grija sa nu se rupa piele. Introdu usor umplutura intre piele si carne, imprastiind-o uniform asi apoi sigileaza in 5 - 6 locuri cu sfoara de bucatarie sau scobitori
- Aseaza frunzele de dafin ramase intr-un vas de copt si pune curcanul peste ele. Unge curcanul cu o pensula cu jumatate din restul de unt cu aroma de dafin din tigaie si asezoneaza cu sare si piper. Da friptura la cuptor pentru 25 de minute, apoi scoate-o si unge-o cu restul de unt. Coace pentru pentru inca 35-40 minute pana devine aurie si daca o intepi, sucul iesit este clar. Acopera cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca pentru 15 minute, apoi feliaza in strat gros si se serveste pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu muraturi.
Smecherie: Poti pregati carnea pentru friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun cu doua zile inainte si sa o pastrezi in figider, intgr-o punga bine inchisa, urmand sa o bagi la cuptor in Ajun. Asa va iesi mai parfumata si mai frageda, in plus, nu vei fi nevoita sa stai mult in bucatarie in Ajunul Craciunului.

 

Sursa: Friptura de curcan cu ierburi pentru Craciun