Sunteti in categorie: Sanatate

Raceala: Simptome si tratament

raceala, simptome, tratament pentru raceli, Cum se trateaza raceala
Mai mult de 100 de virusi pot cauza racelile, cea mai comuna si mai des intalnita boala de pe pamant. Odata ce intra in organism prin nas sau gat, virusii care provoaca raceala incep sa se multiplice, cauzand unul sau mai multe dintre o serie de simptome: durere in gat, stranut, nas infundat, lacrimarea ochilor, dureri, febra usoara, congestie nazala si tuse. O raceala dureaza, de obicei, o saptamana sau doua.

Cum se trateaza raceala
Cele mai bune moduri de a trata o raceala sunt sa luam medicamente care nu necesita prescriptie medicala, sa evitam activitatile inutile, pentru ne odihni la pat pe cat mai mult posibil.
Daca suntem raciti este obligatoriu sa bem multe lichide, mai ales sucuri din fructe facute in casa. Siropurile de tuse si evitarea frigului pot ameliora unele dintre simptome, dar majoritatea medicamentelor nu vor preveni, vindeca si nici scurta cursul bolii.


Cum sa ne protejam de raceli
Desi nu exista nici un vaccin pentru a te proteja de la o raceala, exista modalitati pentru a diminua sansele revenire a bolii. Imbunatateste-ti rezistenta naturala a organismului printr-o alimentatie sanatoasa, somn si exercitii fizice regulate.
Asigura-te ca pastrezi umiditatea in aerul din casa ta. Caloriferele vesnic fierbinti usuca membranele mucoase la nivelul nasului si gatului si produc rupturi epiteliale, lasand un loc tocmai bun pe unde virusii sa poata intra in organismul tau.
De aceea evita contactul direct cu cei care sunt raciti si spala-re pe maini frecvent.
Citeste mai multe despre Cum sa te feresti de raceala
Acest material are rol informativ si nu se substituie consultului unui medic specialist. Nu tine nici o dieta, nu lua suplimente, nu apela la tratamente naturiste fara a-ti consulta mai inainte medicul!

 

 

Sursa: Raceala: Simptome si tratament