
Poate ca e ziua de Craciun, dar ai inca timp sa prepari rapid acest desert festiv cu mascarpone si fructe de padure. Reteta de desert cu fructe de padure pentru Craciun este foarte simpla si rapid de facut. eLady iti doreste aa ai un Craciun foarte fericit si linistit!
Desert cu fructe de padure pentru Craciun
Timp de preparare: 10 minute prehatire, 30 de minute de racire
Ingrediente ( 4 portii)
- 2 galbenusuri de ou (proaspete)
- 1/4 ceasca (55g) de zahar pudra
- 1/4 ceasca (60ml) lichior de alune
- 250 g de mascarpone
- 8 felii de 1 cm grosime de panettone sau cozonac
- 300 g fructe de padure proaspete sau congelate
Cum prepari desertul festiv cu fructe de padure pentru Craciun
- Amesteca cu un tel in forma de balon galbenusurile si zaharul pana devin albe si pufoase. - Adauga o lingura de lichior de alune si bate cu telul pana se omogenizeaza. Adauga mascarpone si foloseste-te de o lingura de metal sa amesteci, pana ingredientele sunt combinate perfect.
- Ia un cutter circular si taie felii rotunde de panettone sau cozonac. Periaza patru discuri cu un pic de lichior de alune. Baga-le pe fundul a 4 pahare (250ml).
- Toarna jumatate din fructele de padure in mod egal intre cele 4 pahare de servire. Acopera-le cu jumatate din amestecul de mascarpone.
Continua sa pui feliile de panettone, fructele de padure ramase, si crema de mascarpone, terminand cu un strat de mascarpone. Acopera cu o folie de plastic desertul festiv cu fructe de padure si mascarpone pentu Craciun si da la frigider 30 de minute sa se „aseze” inainte de servire.