Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Cum sa fii gazda perfecta

gazda petrecere, ce trebuie sa faca gazda petrecerii, cum sa ai o petrecere perfecta, revelion, craciun, paste, onomastica, zi de nastere
Sa fii gazda perfecta pentru o petrecere de Revelion, de Craciun, pentru Paste, o zi de nastere, onomastica sau pentru orice alta ocazie cand ai musafiri nu este o sarcina deloc usoara. si pentru ca trebuie sa fii si o gazda perfecta, nu doar una oarecare, treaba poate parea chiar mai dificila. Adesea ai auzit ca se spune ca nu este usor sa multumesti pe toata lumea, un lucru perfect adevarat si in acest caz. Dar daca tu esti aceea care gazduieste o petrecere, atunci trebuie sa faci eforturi sustinute pentru a multumi pe fiecare dintre invitati in parte. eLady te ajuta si de data aceasta pentru ca tu sa fii gazda perfecta.

Cum sa fii gazda perfecta: Sfaturi
- Planuieste evenimentul din timp, in ceea ce priveste locul de desfasurare, meniul, lista de invitati, tema petrecerii, decorare, animatori etc
- Invita persoanele care vrei sa participe din timp, nu in ultima clipa, fie personal sau prin telefon, in functie de importanta oaspetilor.
- Intampina-ti oaspetii deschizand tu usa, zambitoare, imbracata si aranjata adecvat petrecerii. Asigura-te ca invitatii tai se simt comfortabil din momentul in care ti-au intrat in casa.
- Asigura-te ca toate aranjamentele sunt complete (curatenia, decoratiunile, mancarea, bauturile, divertismentul, muzica, asezarea invitatilor) inainte ca oaspetii sa inceapa sa soseasca. Tu, ca gazda perfecta, trebuie sa te asiguri de asemenea, ca toate activitatile sunt planificate, coordonate si bine delegate daca ai ajutoare. De asemenea, trebuie sa fii sigura ca preferintele alimentare ale invitatilor tai sunt luate in considerare.
- O gazda perfecta se asigura ca vorbeste cu fiecare oaspete in parte, chiar daca poate sa faca acest lcuru fie si pentru cateva minute.
- In cazul in care apar divergente de opinii intre invitati, in cazul in care un astfel de lucru se intampla (si crede-ne ca se poate intampla!), tu, ca gazda, trebuie sa solutionezi conflictele rapid, penrtru ca petrecerea ta sa nu devina un fiasco.
- Acorda timp fiecarui invitat in parte, pentru a-l face sa se simta important. In cazul in care invitatii nu se cunosc intre ei, fa-le cunostinta imediat ce au ajuns, in asa fel incat toata lumea sa cunoasca pe toata lumea si sa nu existe oaspeti care sa stea stingheri intr-un colt, pentru ca nu stiu pe nimeni.
- Umple paharele invitatilor tai, serveste-i cu mancare si asigura-te ca toata lumea se simte bine. Daca atunci cand iti imbii oaspetii cu mancare si bautura esti refuzata, propune-le o alta alternativa de bautura si gustare. Ca o regula de baza, nu insista sa iti ghiftuiesti invitatii, poti deveni obositoare.
- Ia masuri pentru distractia copiiilor separat de oamenii mari in cazul in care unii oaspeti au venit impreuna cu odraselele. In acest caz, copiii trebuie sa aibe o camera separata, o masa cu mancare si bauturi adecvate varstei lor si obligatoriu asigura-te ca ai o persoana care sa ii supravegheze tot timpul. Nu fa greseala sa lasi copiii laolalta cu adultii, pentru ca cei din urma nu se vor simti confortabil, mai ales daca la petrecere se consuma si alcool. In asemenea cazuri, este imposibil ca cineva sa nu spuna vrun banc mai deocheat sau sa vorbeasca fara perdea, iar copiii nu trebuie sa asiste sub nici un motiv.
- La plecarea invitatilor, condu-i spre iesire si ia-ti la revedere personal ca au venit si spune-le ca ai petrecut minunat in compania lor. Unele gazde au obiceiul de a da si mici daruri si daca poti, fa si tu acest lucru: cateva prajiturele sau alt mic cadou gourmet nu sunt nici o filosofie, insa dau foarte bine si sunt extrem de apreciate pentru gestul in sine.
Pe scurt, pentru a fi gazda perfecta trebuie sa planifici tot si sa te asiguri ca petrecerea ta se desfasoara conform planului si invitatii tai au vor o seara placuta si de neuitat.
Citeste si Ce sa nu faci cand ai musafiri


 

Sursa: Cum sa fii gazda perfecta