
Weekend-urile sunt ca niste mini-concedii, asa ca fa o pauza pentru aceasta vineri de la gatit, facand cu aceasta reteta de paste mediteranean foarte usoara si hranitoare. Reteta de spaghetti cu linte si masline este o reteta vegetariana si va fi bine-venita dupa atata carne de Sarbatori.
Spaghetti cu linte si masline
Timp de gatit: 30 minute
Spaghetti cu linte si masline: Ingrediente (pentru 4 portii)
- 60ml (1 / 4 cana) ulei de masline
- 2 cepe mari galbene, injumatatite, taiat in felii subtiri
- 1 1 / 2 linguri de pasta de tomate
- 1 conserva de 800g rosii tocate
- 1 conserva de 400g linte maro, clatita, scursa
- 2 linguri otet balsamic
- 100g masline fara samburi Kalamata
- Menta 1 / 2 buchetel proaspata, tocata
- 375g spaghete uscate
- 100g frunze de rucola
- 95g (1 1 / 3 cani), cascaval vegetal
Reteta de spaghetti cu linte si masline: cum o faci
- Infierbanta 2 linguri de ulei intr-o cratita mare la foc mediu. Pune ceapa si gateste-o, amestecand des, timp de 10 minute sau pana cand devine aurie. Adauga pasta de tomate, rosiile din conserva, lintea si 2 lingurite de otet. Condimenteaza cu sare si piper. Acopera si mai lasa pe foc timp de 2-3 minute sau pana la fierbere. Se amesteca apoi in sos maslinele si menta.
- Intre timp, fierbe pastele intr-o cratita mare cu apa clocotita sarata urmand instructiunile de pe ambalaj. Scurge-le bine de apa cand sunt facute.
- Amesteca de rucola, uleiul ramas, un praf de sare si otetul balsamic intr-un castron de servire. Amesteca pastele scurse cu sosul din cratita. Imparte pastele cu linte si masline in portii.
Daca nu tii post, rade putin cascaval vegetal desupra si serveste pastele cu masline si linte impreuna cu salata de rucola.