
Retetele Montignac sunt in general usor de preparat si nu necesita ore bune de stat in bucatarie. In plus, iti garanteaza o silueta de invidiat si o sanatate mai bune. Elady iti prezinta mai jos o reteta Monti de carne de pui la gratar si salata de caise. Delicios!
Nota: pentru aceasta reteta Montignac poti folosi la fel de bine si carne de porc, si carne de vitel.
Reteta Monti de pui aromat cu salata de caise
Ingrediente (pentru4 portii )
- 1 / 3 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita cu sare, piper, nucsoara pisata si ienibahar pisat
- 12 caise uscate, puse in apa calda la rehidratare sau 12 caise dintr-o conserva de compot conform
- 8 (75g fiecare) fripturi de porc
- 2 lingurite otet de vin alb
- 2 linguri de suc de lamaie
- Salata 80g frunze mixtetaiat pe jumatate, feliate
- 2 linguri de migdale, prajite
- ulei de masline spray de gatit
Cum faci reteta Montignac de pui aromat cu salata de caise
- Pune condimentele, zeama de lamaie si ¼ ceasca de ulei de masline intr-un bol. Amesteca pentru a combina. Pune carnea si lasati-o acoperita sa se marineze cca 1 ora.
- Pune otetul si uleiul ramas intr-un bol si amesteca pentru a face un dressing. Condimenteaza cu sare şi piper. Taie bucatile de caise in jumatate. Pune frunzele de salata, castravetii, caisele, migdalele si dressingul intr-un castron. Amesteca pentru a combina.
- Pulverizeaza o placa de gratar cu ulei. Incalzeste-o pe foc mediu. Gateste carnea de pui de 2 - 3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumeneste si este facuta. Du la masa carnea de porc cu salata. Pofta buna!