Sunteti in categorie: Gastronomie

Spaghete alla puttanesca

Spaghete alla puttanesca, Spaghetti alla puttanesca, retete de paste, retete usoare, retete pentru incepatori, retete sos paste, retete spagheti, retete italienesti
Care este originea retetei de paste a la Puttanesca ? Unii spun ca un pictor celebru italian, Eduardo Maria Colucci (1900-1975) improviza adesea petreceri pentru prietenii sai, in casa lui de pe pitoreasca insula Ischia, de langa Napoli. Altii spun ca reteta ar fi fost inventata de prostitutate pentru ca e ieftina... Greu de stiut care este adevarul, fapt cert e insa ca spaghetele a la Puttanesca sunt un fel de mancare grozav de bun si o reteta foarte usor de facut! eLady te invita sa o prepari si tu. Nu ai sa regreti!

Reteta de Spaghete alla Puttanesca: Ingrediente

1 cutie de 450 grame de rosii taiate in cuburi
2 catei de usturoi
4 fileuri de ansoa, tocate
1 lingura capere, in sare, spalate si scurse
2 linguri patrunjel, tocat marunt
60 g masline negre
sare si piper rosu
4 linguri ulei extra-virgin de masline
450 g de spaghete

Spaghete alla Puttanesca: Cum se face reteta
Pune uleiul de masline, ardeiul rosu si usturoiul intr-o tigaie si soteaza pentru scurt timp.
Adauga fileurile de ansoa in tigaie inainte de a incepe usturoiul sa prinda culoare.
Amesteca rapid cu o lingura de lemn pentru cateva secunde pentru a dizolva fileurile de ansoa. Evita sa arzi fileurile de ansoa si usturoiul. Adauga rosiile, caperele, 1 lingura de patrunjel tocat marunt, maslinele si se fierbe sosul puttanesca timp de aproximativ 10 - 15 minute.
Fierbe pastele urmand instrucţiunile producatorului, scurge-le si pune-le apoi intr-un castron mare de salata. Pune deasupra sosul puttanesca si se presara cu restul de patrunjel tocat.


 

Sursa: Spaghete alla puttanesca