
Care este originea retetei de paste a la Puttanesca ? Unii spun ca un pictor celebru italian, Eduardo Maria Colucci (1900-1975) improviza adesea petreceri pentru prietenii sai, in casa lui de pe pitoreasca insula Ischia, de langa Napoli. Altii spun ca reteta ar fi fost inventata de prostitutate pentru ca e ieftina... Greu de stiut care este adevarul, fapt cert e insa ca spaghetele a la Puttanesca sunt un fel de mancare grozav de bun si o reteta foarte usor de facut! eLady te invita sa o prepari si tu. Nu ai sa regreti!
Reteta de Spaghete alla Puttanesca: Ingrediente
1 cutie de 450 grame de rosii taiate in cuburi
2 catei de usturoi
4 fileuri de ansoa, tocate
1 lingura capere, in sare, spalate si scurse
2 linguri patrunjel, tocat marunt
60 g masline negre
sare si piper rosu
4 linguri ulei extra-virgin de masline
450 g de spaghete
Spaghete alla Puttanesca: Cum se face reteta
Pune uleiul de masline, ardeiul rosu si usturoiul intr-o tigaie si soteaza pentru scurt timp.
Adauga fileurile de ansoa in tigaie inainte de a incepe usturoiul sa prinda culoare.
Amesteca rapid cu o lingura de lemn pentru cateva secunde pentru a dizolva fileurile de ansoa. Evita sa arzi fileurile de ansoa si usturoiul. Adauga rosiile, caperele, 1 lingura de patrunjel tocat marunt, maslinele si se fierbe sosul puttanesca timp de aproximativ 10 - 15 minute.
Fierbe pastele urmand instrucţiunile producatorului, scurge-le si pune-le apoi intr-un castron mare de salata. Pune deasupra sosul puttanesca si se presara cu restul de patrunjel tocat.