
Iti vin musafiri pe nepregatite si in frigiderul tau bate vantul... Ai doar niste cremvursti amarati, niste carnaciori cabanos si un foietaj uitat in congelator. Casa are si ea nevoie de „retusare” urgenta, tu esti nearanjata... Daca problemele cu casa si infatisarea ta se pot „repara” rapid, se poate repara tot rapid si cu ce ai sa ii servesti, sa nu plece oamenii cu gura uscata de la tine! Le faci urgent cremvursti in foietaj. Arata bine, reteta e simpla, orice incepator o poate face si scapi basma curata. eLady te invata cum!
Cremvursti in foietaj: Ingrediente
- 14 cremvursti mari sau carnaciori subtiri sau carnaciori de bere
- 800 aluat foietaj decongelat
- un galbenus de ou
Cremvursti in foietaj: Cum procedezi
Incinge cuptorul la 220 grade. Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze, insa sa fie rece. Il desfaci, aranjezi pe marginea de jos cremvurstii in sir indian. Rulezi cit sa ii acoperi complet si tai sulul astfel obtinut. Tai apoi rulourile in doua si le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedezi la fel cu restul de aluat pana il termini. Ungi apoi rulourile cu cremvursti cu galbenusul "inmultit" cu doua linguri de lapte sau de smantana. Il lipsa, merge si apa. Dai la cuptor pentru cca 30 de minute. Nu deschizi cuptorul in timpul coacerii.
Gata, ai un aperitiv super gustos si super aratos! Musafirii ai vor fi incantati!