
Iti place pestele? Daca da si esti la dieta Montignac, iti propunem o reteta Montignac absolut uimitoare de peste la gratar cu garnitura de legume! Pentru a prepara aceasta reteta monti absolut fabuloasa, ai nevoie de ingredientele de mai jos.
Peste monti la gratar: Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 bucati de peste (somon sau orice alt peste iti place)
- 1 lingurita de mustar conform
- 1 lingurita de amestec de boabe de piper rosu, verde, alb, negru, sparte grosier
- cateva fire de patrujel taiat foarte fin
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de suc de lamaie proaspat stors
- coaja rasa fin de la ½ lamaie
- cateva fire de sparanghel (le poti inlocui cu fasole verde tanara)
- spanac baby sau salata verde
- sare dupa gust
Peste monti la gratar: Cum prepari reteta Montignac
Pentru a avea un pranz monti absolut delicios cu peste monti la gratar, prepara o marinata din mustar, piper, patrunjel, uleiul de masline si zeama de lamaie si ½ lingurita sare. Amesteca bine ingredientele si pune pestele la marinat in frigider pentru o ora si inca jumatate de ora la temperatura camerei. Cand timpul a trecut, unge cu putin ulei de masline un grill pentru aragaz si infierbanta-l bine. Pune pestele pe gratar si lasa-l cca 5 minute pe fiecare parte.
Scoate pestele monti pe o farfurie si acopera-l. Pune pe gratar sparanghel curatat, uns cu putin ulei si asezonat cu sare. Daca nu ai sparanghel, inlocuieste-l cu legume conforme de sezon.
Serveste pestele cu sparanghelul (legumele), salata din spanac tanar si lamaie. Pofta buna!