Sunteti in categorie: Retete de slabire

Peste Monti la gratar cu legume

retete montignac, retete simple, retete monti, reteta monti cu peste
Iti place pestele? Daca da si esti la dieta Montignac, iti propunem o reteta Montignac absolut uimitoare de peste la gratar cu garnitura de legume! Pentru a prepara aceasta reteta monti absolut fabuloasa, ai nevoie de ingredientele de mai jos.

Peste monti la gratar: Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 bucati de peste (somon sau orice alt peste iti place)
- 1 lingurita de mustar conform
- 1 lingurita de amestec de boabe de piper rosu, verde, alb, negru, sparte grosier
- cateva fire de patrujel taiat foarte fin
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de suc de lamaie proaspat stors
- coaja rasa fin de la ½ lamaie
- cateva fire de sparanghel (le poti inlocui cu fasole verde tanara)
- spanac baby sau salata verde
- sare dupa gust

Peste monti la gratar: Cum prepari reteta Montignac
Pentru a avea un pranz monti absolut delicios cu peste monti la gratar, prepara o marinata din mustar, piper, patrunjel, uleiul de masline si zeama de lamaie si ½ lingurita sare. Amesteca bine ingredientele si pune pestele la marinat in frigider pentru o ora si inca jumatate de ora la temperatura camerei. Cand timpul a trecut, unge cu putin ulei de masline un grill pentru aragaz si infierbanta-l bine. Pune pestele pe gratar si lasa-l cca 5 minute pe fiecare parte.
Scoate pestele monti pe o farfurie si acopera-l. Pune pe gratar sparanghel curatat, uns cu putin ulei si asezonat cu sare. Daca nu ai sparanghel, inlocuieste-l cu legume conforme de sezon.
Serveste pestele cu sparanghelul (legumele), salata din spanac tanar si lamaie. Pofta buna!

 

Sursa: Peste Monti la gratar cu legume