Sunteti in categorie: Frumusete

Cum sa scapi de calcaiele crapate

calcaie crapate, tratament pentru calcaiele crapate, ingrijirea calcaielor crapate, cum sa iti ingrijesti picioarele, remedii calcaie crapate
Picioarele cu piele moale, calcaiele curate, necrapate, cu aspect sanatos sunt foarte atractive, de aceea este deosebit de important sa ai grija de picioarele tale atunci cand porti incaltaminte deschisa, care le lasa la vedere. Pielea picioarelor necesita o ingrijire similara cu cea a restului corpului, uneori chiar suplimentara daca esti expusa la craparea calcaielor. Exfolierea si hidratarea regulata te ajuta sa scapi de celulele moarte ale pielii uscate, care fac picioarele sa aibe un aspect neingrijit. Incaltamintea de vara iti expune pedichiura, dar poate expune, de asemenea, pielea crapata a calcaielor, care nu este atat de atractiva. Exfolierea si hidratarea picioarelor cu piele uscata pot fi masuri suficiente pentru a face pielea de pe picioarele tale sa fie moale si matasoasa. Dar exista, de asemenea, cateva modalitati de a evita uscarea si de a preveni craparea calcaielor. Este, de asemenea, important sa se cunoasca cauza calcaielor crapate (asigura-te ca nu e vorba si de o infectie cu vreo ciuperca).
Calcaiele crapate apar foarte usor vara, daca nu ne ingrijim picioarele cum trebuie. Nu doar ca sunt inestetice, insa cu cat se adancesc crapaturile, cu atat devin mai dureroase, mai urate, mai greu de "reparat" si uneori chiar ajung sa sangereze... Alfa cum sa scapi de calcaiele crapate si sa ai picioare sanatoase!

Cum sa scapi de calcaiele crapate: Sfat # 1. Inmoiaie si exfoliaza corect
Tinerea picioarelor in apa calda in care ai adaugat cateva pictaturi de glicerina timp de 10-15 minute va inmuia pielea moarta de pe calcaiele crapate si iti va fi mult mai usor sa scapi de celulele moarte. Dupa ce pielea este indeajuns de moale, ia o periuta de unghii si freaca-ti usor degetele de la picioare si talpile, insa si laba piciorului. Apoi ia o piatra ponce si curata-ti temeinic calcaiele, ca sa elimini celulele moarte. Vei simti imediat cum pielea devine mai moale si matasoasa chiar. Acorda 5 minute pentru fiecare picior, concentrandu-se pe zonele cu probleme, in care pielea este aspra si uscata. Evita frecarea prea dura, dar pentru a preveni iritarea pielii si senztia de discomfort.

Cum sa scapi de calcaiele crapate: Sfat # 2. Hidrateaza

Foloseste apoi o crema hidratanta pentru picioare si in plus o crema speciala pentru calcaie crapate (cele mai bune creme pentru calcaie crapate contin uree) dupa procedura de mai sus. Aplica crema pe pielea umeda si pune-ti imediat o pereche de sosete de bumbac curate si subtiri. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este exact inainte de culcare, pentru ca atunci efectul de hidratare va fi mai mare. Poti folosi, de asemenea, ulei de masline in loc de crema.

Cum sa scapi de calcaiele crapate: Sfat # 3. Opteaza pentru incaltaminte confortabila

Optarea pentru incaltaminte confortabila poate preveni craparea calcaielor sau cel putin micsora posibilitatea de a te pricopsi cu ele. Incaltamintea confortabila poate avea si tocuri inalte, dar acestea ar trebui sa fie comode si usor de purat. Incaltamintea trebuie sa stea bine pe picior, fara a-ti provoca dureri in timpul mersului.

Cum sa scapi de calcaiele crapate: Sfat
# 4. Odihneste-ti picioarele
Calcaiele crapate pot fi cauzate de ore lungi de stat in picioare sau de mers, de obezitate si de tot ce presupune obosirea picioarelor pentru perioade prelungite de timp. Este important sa oferi odihna picioarele tale pentru a preveni craparea dureroasa a calcaielor. Seara, cand te asezi la televizor sau citesti inainte de culcare, pune-ti o perna sub glezne si odihneste-ti picioarele asa pentru cel putin 30 de minute.


Cum sa scapi de calcaiele crapate: Sfat # 5. Fa-ti masaj la picioare
Masajul picioarelor face ca circulatia sangelui sa se imbunatateasca. De asemenea, amelioreaza durerea cauzata de oboseala dupa o zi lunga.
Fa-ti tratament de exfoliere inainte de a simti pielea ta devine uscata si dura. Este important nu numai sa aiba grija de calcaiele crapate, dar este chiar mai important sa afli cauza care le produce si sa o elimini mai ales in cazul in care craparea este severa si picioarele iti sangereaza.


 

Sursa: Cum sa scapi de calcaiele crapate