Sunteti in categorie: Retete de slabire

Retete Monti: Pui inabusit cu smantana si rosii uscate la soare

Retete monti cu pui, pui cu rosii uscate monti, pui cu busuioc, cum se face puiul inabusit, piept de pui cu smantana, retete cu carne de pui, retete monti, retete Montignac, carte de bucate Montignac,Retete monti cu pui, pui cu rosii uscate monti, pui cu busuioc, cum se face puiul inabusit, piept de pui cu smantana, retete cu carne de pui, retete monti, retete Montignac, carte de bucate Montignac
Aceasta reteta montignac de pui inabusit este putin diferita, pentru ca aduce cu ea savoarea meditareana a rosiilor uscate la soare, a usturoiului si a busuiocului. Reteta monti de pui inabusit cu smantana si rosii uscate la soare este o reteta eLady tocmai potrivita daca tii regimul Montignac.

Pui inabusit cu smantana si rosii uscate la soare: Ingrediente pentru 2 portii
- 1 piept de pui fara piele si dezosat, taiat in doua
- 3 catei de usturoi, taiati cat mai fin
- 50 ml de vin alb, sec
- 250 ml de smantana grasa pentru frisca
- cateva rosii uscate la soar si conservate in ulei, taiate
- 1 lingura de ulei din borcanul cu rosii uscate la soare (atentie sa nu contina zahar)
- 3 linguri de busuios taiat marunt


Retete Monti: Pui inabusit cu smantana si rosii uscate la soare: Cum se prepara
Asezoneaza bine pieptul de pui cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o tigaie medie si pune puiul in uleiul fierbinte. Soteaza pieptul de pui pana capata o culoare aurie. Adauga usturoiul taiat feliute si lasa-l sa se inmoaie circa 30 de secunde, nu mai mult pentru ca se arde si devine amar. Stinge cu vinul alb, adauga smantana si rosiile uscate la soare taiate si adu la temperatura de fierbere. Redu apoi intensitatea flacarii de aragaz la mic si acopera tigaia cu un capac. Lasa puiul din reteta monti d epiept de pui cu rosii uscate la soare sa se patrunda circa 3 minute. Scoate pipetul de pui pe farfurii. Adauga busuiocul in sosul din tigaie si lasa sosul sa se ingroase indeajuns, pana ramane pe lingura (cam 2 minute). Asezoneaza sosul cu sare si piper, toarna-l peste pieptul de pui din farfurie si serveste pranzul montignac. Presara si putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!

 

Sursa: Retete Monti: Pui inabusit cu smantana si rosii uscate la soare