
Nu-i asa ca si tie iti place sa stai intr-o dupa-amiaza racoroasa cu o carte in mana, rontaind un biscuite bun, la o ceasca de cafea cu lapte? Noua da, teribil de mult. Si ne-am gandit, exact din acest motiv sa iti impartasim o reteta tocmai inventata in bucataria eLady (si testata, evident!) de fursecuri de ciocolata cu aroma de migdale care va placea tuturor. Copiii vor fi innebuniti! In plus, sa prepari reteta de fursecuri de ciocolata cu aroma de migdale e o treaba foarte simpla, deci nu iti fa problele daca esti incepatoare.
Ingrediente pentru reteta de fursecuri de ciocolata cu aroma de migdale
- 125 grame unt sau margarina (la temperatura camerei)
- 100 grame untura sau osanza (la temperatura camerei)
- 200 grame zahar
- 50 grame cacao
- un praf de sare
- un praf de copt
- 3 lingurite de esenta de migdale (daca e concentrata, o fiola ajunge)
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 100 grame de faina integrala de ovaz
- 150 grame de faina alba 000
- 1 plic de praf de copt
Cum se face reteta de fursecuri de ciocolata cu aroma de migdale
Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Pune intr-un castron untul, untura, praful de sare, praful de copt, esentele si amesteca-le cu mixerul pana la omogenizare ( nu iti fa griji ca zaharul nu se topeste). Adauga restul ingredientelor si amesteca-le foarte bine cu mana. Din aluat fa bilute un pic mai mici decat o nuca si pune-le pe o tava mare de aragaz, aplatizandu-le usor cu podul palmei, cu o distanta de cca 3-4 cm intre ele.
Coace fursecurile de ciocolata cu aroma de migdale cca 11-12 minute.
Lasa-le sa se raceasca in tava (pentru ca altfel se rup).
Pofta buna!