Sunteti in categorie: Gastronomie

Negrese "Fesul lui Mos Craciun"

retete pentru craciun, retete festive, retete tematice pentru Craciun, dulciuri deosebite pentru Craciun, negrese pentru Craciun, retete de dulciuri pentru copii
Craciunul este poate cea mai iubita sarbatoare a anului, pentru ca ne aduce aminte de copilarie, de dulciuri, pentru ca este o sarbatoare plina de culoare, de bunatati si de dulciuri! Si pentru ca nu se poate Craciun fara Mos si fara fesul lui rosu, iata o reteta de Craciun care va incanta pe toata lumea, indiferent de varsta!

Ingrediente pentru reteta de Craciun negrese “Fesul lui Mos Craciun”:
- O tava din negresele tale favorite, racite si taiate dupa preferinta
- 16-20 capsune mici, curatate si spalate
- crema de vanile cu mascarpone si unt

Crema de unt cu mascarpone
Ingrediente:
- 115 grame de unt, inmuiat la temperatura camerei
- 225 grame de mascarpone, la la temperatura camerei
- 550-650 grame de zahar pudra
- esenta de vanilie
- un praf de sare

Cum faci reteta de Craciun de negrese “Fesul lui Mos Craciun”

Cu ajutorul unui mixer normal bate untul cu mascarpone pentru cca 2 minute sau pana cand crema este usoara, pufoasa si cremoasa. Adauga vanilia si praful de sare. Adauga in 4-5 reprize cca 550 grame din zaharul pudra (nu pe tot deodata!) si mixeaza incontinuare pana cand este ioncorporat si crema este uniforma. La nevoie, mai adauga zahar pana obtii consistenta si dulceata dorita.
Pentru a asambla, cu ajutorul unui pos deseneaza un cerc gros de crema pe fiecare negresa. Taie baza capsunei pentru a fi plata si pune-o cu varful in sus peste negresa, apasand putin pentru a o fixa bine. Pune un o picatura de crema pe carful capsunei pentru a face motul de la fesul lui Mos Craciun.

 

Sursa: Negrese "Fesul lui Mos Craciun"