
Daca te-ai saturat de clasicele retete de post pe care stie sa le faca toata lumea sau daca esti vegetariana convinsa si nu consumi nici un fel de produs animal, reteta elady de masala de ciuperci si cartofi este o alternativa delicioasa!
Reteta de masala de ciuperci si cartofi: Ingrediente
- 400g cartofi taiati pe jumatate sau sferturi, functie cat sunt de mari, curatati si opariti
- 400 grame de ciuperci mici
- 1 ceapa mare, feliata
- 2 rosii medii, fara seminte, tocate
- 20 grame de ghimbir proaspat, decojit
- 3 catei mari de usturoi
- 1 ardei iute verde, mare
- 1/4 lingurita turmeric
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1/2 lingurita seminte de chimion
- 1/2 lingurita seminte de mustar
- 1 lingurita de garam masala
- 1 legatura de coriandru proaspat tocat
- 2 linguri piure de tomate
- 500ml supa de legume
- sare
- 2 linguri de ulei
Reteta de masala de ciuperci si cartofi: Cum se prepara
Pune usturoiul, ghimbirul si ardeiul verde intr-un robot de bucatarie si toaca-le pe toate cat mai fin.
Incalzeste apoi uleiul intr-o tigaie si adauga seminele de mustar, semintele de chimen si prajeste-le pana isi lasa aroma.
Pune pasta de usturoi, ghimbirul si ardeiul iute si prajeste-o pana cand incep toate sa se rumeneasca, apoi adauga ceapa taiata felii si ciupercile si se lasa pe foc pana toate incep sa prinda o culoare aurie frumoasa.
Se adauga apoi rosiile, praful de coriandru, curcuma si se prajeste totul in continuare timp de un minut.
Se pun apoi in cratita garam masala, bulionul si cartofii si se fierb toate pana cand cartofii sunt fragezi si sosul s-a ingrosat bine.
Se presara verdeata tocata si se serveste imediat, cu garnitura de orez basmati, fiert simplu.