Sunteti in categorie: Produse

Cum deosebim mierea naturala de mierea contrafacuta

Cum deosebim mierea naturala de mierea contrafacuta, miere naturala, cum stiu daca mierea este naturala, cum deosebesc mierea naturala de cea falsa, despre miere, testul naturaletii la miere
Mierea naturala este folosita la gatit, mancata ca atare, in tratamente cosmetice, pentru tratarea anumior afectiuni sau pentru vindecarea plagilor si chiar slabire. Mierea naturala este o sursa de energie bogata in vitamine si minerale si are proprietati anti-inflamatorii and antifungice. Mierea naturala, adevarata, este insa destul de scumpa si de aceea unii au inteles ca exista o piata din care se pot face bani buni si o contrafac, vanand-o ca pe miere naturala.
In mod normal exista un sigur fel de miere, insa daca te uiti mai bine vei observa ca, de fapt, sunt 3 varietati care s evand: mierea naturala, 100% obtinuta de albine, miere de albine amestecata cu sirop si mierea artificiala, facuta exclusiv din sirop de zahar sau porumb, aditivi si coloranti alimentari.
Ca sa nu te acalesti cand alegi o marca de miere de albine sau o cumperi de la un producator local, inainte de a achizitiona cantitati mai mari, este bine sa iei un borcanel si sa faci niste teste pentru a te convinge ca ceea ce cumperi este miere naturala si nu miere contrafacuta.

11 metode prin care poti afla daca mierea este naturala sau sirop

1. Citeste eticheta, pentru ca producatrii sunt obligati sa puna pe etichete toate ingredientelesubstantei continute de borcan. Daca nu este miere naturala, pe lista cu ingrediente va aparea acest lucru (daca cumperi mierea din magazin).

2. Freaza foarte putina miere intre degetul aratator si cel mare pana se absoabe de piele. Cu cat se absoarbe mai repede de piele, cu atat este mai naturala. Retine ca mierea naturala nu este excesiv de lipicioasa! Daca insa ce ai pus ti pe piele este o subsanta extrem de lipicioasa, mai mult ca sigur produsul are in el zahar sau alti indulcitori artificiali.

3. Pune cativa stropi de miere pe un servetel de hartie. Mierea de albine pura nu va trece mult timp prin servetel pentru ca nu contine apa. Mierea contrafacuta insa , da.

4. Pune cateva picaturi din borcan afara, pe pamant, langa un musuroi de furnic. Albinele isi construiesc stupurile in mod natural in copaci sau intre stanci si secreta odat acu saliva lor substante care o proetejeaza de alte insecte, precum furnicile. De aceea, furnicile nu se vor atinge de mierea naturala.

5. Amesteca putina miere cu un galbenus cu o furculita. Mierea naturala va face ca galbenusul sa arate ca si cum ar fi pe cale sa se gateasca.

6. Umple un pahar cu apa rece si adauga o lingurita din produs. Mierea adevarata va pica ca un bulgare si se va duce drept la fundul paharului, fara sa se amestece imediat cu apa, pe cand mierea contrafacuta se va dizolva foarte repede.

7. Unge cu putina miere o felie de paine. Mierea naturala va sta teapana pe paine, pe cand cea contrafacuta o va inmuia din cauza continutului de apa.

8. Mierea naturala lasa pe cerul gurii un gust usor innecacios de ceara. Mierea contrafacuta si cea artificiala nu are aceasta proprietate.

9. Observa daca mierea de zahariseste in timp. Falsul va ramane lichid indiferent de perioada, mierea naturala, nu.

10. Atinge cu putina miere capatul cu fosfor al unui chibrit si apoi aprinde-l. Daca mierea este naturala, chibritul se va aprinde si flacara va arde mierea, lucru care nu se va intampla daca mierea este falsa chibritul nu se va aprinde din cauze umezelii.

11. Pune 2 - 3 lingurite din produs intr-un bol rezistent la microunde si baga-l sa se infierbante. Mierea naturala se va carameliza foarte repede si nu va deveni spumoasa, pe cand mierea falsa va face bule si se va carameliza foarte greu.

 

Sursa: Cum deosebim mierea naturala de mierea contrafacuta