
Stim ca ai trecut si tu pe acolo: zile si seri in care pur si simplu habar nu ai ce sa mai faci de mancare pentru tine si familia ta. Si cand ii mai vezi pe cei dragi, intrebandu-te cu o priviri flamande „Ce avem la masa?” , te apuca nervii sau disperarea, dupa caz! Pentru asemenea situatii iti recomandam reteta de mai jos: caserola de cartofi cu pui (sau curcan) si branza. Nu vei da gres, toata lumea va fi multumita si satula!
Caserola de cartofi cu pui si branza : Ingrediente
- 500 grame carne tocata de curcan sau pui, sau taiata in cuburi mici
- 1 cana ceapa taiata in cubulete mici
- 1 kg cartofi mici, curatati si fierti pe jumatate
- 300 ml smantana grasa
- 300 grame de ciuperci champignon mici, taiate
- 1 cana de supa de pui
- 2 cesti de branza sau cascaval, ras
- 1 catel de usturoi zdrobit cu ½ lingurita de sare
- piper negru proaspat, dupa gust (daca ai copii, pune piperul doar in farfurie)
- boia dulce de ardei, pentru a presara pe partea de sus
- ¼ ceasca frunze de patrunjel
Caserola de cartofi cu pui si branza: Cum se prepara
- Preincalzeste cuptorul la 180° C. In timp ce cuptorul se incalzeste, pune intr-o tigaie ceapa cu doua-trei linguri de ulei, carnea de curcan si ciupercile si inmoaie-le impreuna cateva minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Nu le praji mai tare!
- Unge o tava termorezistenta cu ulei sau unt. Pune amestecul de ceapa, carne si ciuperci in vasul de copt.
- Intr-un castron mare, amesteca smantana, supa de pui, usturoiul si piperul, omogenizeaza, gusta sa vezi daca mai trebuie sare si apoi amesteca si cartofii fierti si scursi bine de apa
- Rastoarna in tava amestecul de mai sus.
- Presara cascavalul pe deasupra caserolei.
- Coace caserola pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor
- Presara cu boia dulce de ardei si patrunjel si da la masa.
Pofta buna!